Slapp nyårsdag i TV-soffan till Just like that med mera 🥰

Happy New Year 2021/2022 🤵‍♂️🩳

En av de prydliga revärerna på min smoking från Tiger of Sweden 🤵‍♂️

Ytterligare ett år har gått till historien och ett nytt tar vid. Blankpolerade smokingrevärer har bytts ut till Adidas stripes på mina sweatpants. TV-soffan, chipsen och pizzan viskar mitt namn.

Idag var det skönt att få klä ner sig igen 🤗 🥰

Tack Betty! ❤️

Nyåret kickades igång med säsongens första semla för att avslutas med att minnas Betty White som tragiskt nog har gått ur tiden… 😢

För en tid sedan bestämde sig Johan och jag för att plöja TV-serien Pantertanter – The Golden Girls – där vi nu har hunnit in på andra säsongen. Då var Betty ännu den enda av seriens skådespelare som fortfarande var i livet. Och även i vår tid är den serien hysteriskt underhållande. 

Trots att det är knäckande att Betty inte klarade sig åtminstone de sista två veckorna ish till att bli 100, så minns man främst alla goda skratt med henne i TV-soffan.

Glam 🤩😎

Mellan semla och död sprakade nyårsfirandet loss på bästa glammiga vis med glada tillrop och gott både i glaset och på tallriken.

Nyårsromantik ❤️

Firandet med Johan just under nyår betyder extra mycket för mig. Vi hade börjat chatta på QX hösten 2014 när jag läste en utbytestermin i Durban, Sydafrika. Jag kom hem till lucia och vi bestämde oss för att träffas. Vi kände att nyår var en bra tid för detta 🥰

Jag och Johan smygstartade gårdagens baluns med en halvflaska frisk och fruktig Prosecco hemma i soffan innan vi drog vidare till festen:

 • Casalforte
 • Prosecco Extra Dry 375 ml
 • 54 :- nr 7720

Prosecco görs med charmatmetoden – även kallat autoclavemetoden i Italien. Det stilla basvinet får då sin andra jäsning och sin vila på jästfällningen i en trycktank istället för på flaska, vilket sker vid den traditionella metoden för mousserande viner. 

Traditionellt bubbel fick vi smaka på senare istället, till aptitretarna och till tolvslaget. Då vankades en Crémant de Bourgogne från François Martenot. 

I mitt första blogginlägg sågade jag det husets Cuvée Prestige Pinot Noir 2018 som jag tyckte var tråkig – okej, men tråkig. Detta bubbel var inte heller en given favorit men bubbel slinker som bekant alltid ner för Daniels strupe.

Mera vin 🍷😋

I Sävedalen hos våra vänner Fredrik och Fredrik samt labradoren Sven fortsatte firandet med Champagne à la magnum samt en ekad Chardonnay som bara var genomsmaskig hela vägen in i krysset. Detta vin var även bang for the buck av sällan skådat slag. Italienskt rödtjut fick vi också till varmrätt och till dessert. Fast Rioja-rosén som ni ser på bilden drack jag inte av, men jag kan rekommendera den.

Några flaskor gott på kylning 😋

Magnum 🍾

 • Pol Roger, Champagne
 • Brut Réserve 1500 ml
 • 939 :- nr 7549

Pang för pengen 🤩

 • Châteaux Halleaux
 • Chardonnay, 2015
 • 79 :- nr 74744

Italienskt rödtjut 🇮🇹

 • Castel del Monte, 2018
 • 90 % Nero di Trosa; 10 % Aglianico
 • 69 :- nr 2544

Champagnen var helt okej. Den var frisk med inslag av gröna äpplen, citrus och mineral. Rödtjutet var härligt fylligt med inslag av plommon, mörka körsbär och russin samt tobak och en distinkt touch av sötlakrits. Det vita vinet var en ljuvlig mix av smörigt och dillkryddigt ekfat, mogna gula äpplen och persikor, toast och hasselnötter, honung, mineral och citron.

Maten 🥘😋

En läcker munsbit 😋

Till allt det goda vinet serverades tilltugg följt av middag på 5 rätter:

Tilltugg

 • Nyrostade ljumna cashewnötter 
 • Nygräddade grissini med sesamfrön
 • Chips med smetana och löjrom från Kalix

Amuse Bouche (aptitretare)

Laxsashimi med soja och ingefära, majonnäs och sesamfrön

Förrätt

Toast Skagen på kavring strösslad med hummerkött

Soppa

Kronärtskocka med knaperstekt bacon

Huvudrätt

Saftig köttbit med sås och ugnsbakad potatispuck

Dessert

Allt möjligt i ett glas:

 • Syrlig äppelkompott i botten
 • En fluffig vanilj/grädde/kola-historia i mitten
 • Chokladkräm på toppen

Nytt år – nya möjligheter

Nu tänker jag blicka försiktigt framåt genom att ta en dag i taget på det nya året. Jag minns min Årskrönika för 2020 som jag skriv efter nyår 2020/2021. 

När vi firade inträdet till år 2020 på samma plats som natten till idag var det jag som stod för det naiva hoppet medan Johan stod för realismen. Och realismen segrade. I alla fall gjorde den det till att börja med och så fick det ordna upp sig längs vägen – en dag i taget. Och så har jag tacklat även 2021 och så ska jag tackla 2022 – en dag i taget och med is i magen.

Gott nytt år! ❤️