Det finns en hel del saker på G att lägga upp i bloggen. Men just nu kan jag inte med att skriva om just dessa. Jag kan inte med att skriva i ett slags bubbla som blundar för och utesluter den grymhet som just nu sköljer över Ukraina och Europa och som krossar deras och vår fred. 

Ibland måste man helt enkelt ta ställning, för att om man inte gör det så tar man ändå ställning. Att blunda för och ignorera den som lider skada för någon annans hand är att ta ställning för den som skadar. Därför värmer det också mitt hjärta att allt fler väljer att nu utesluta Ryssland från olika sammanhang så som musik- och idrottsevenemang. 

Att i ett läge som detta hävda att man står utanför politik blir bara fel. Det handlar nu om att stå upp för fred, enighet och gemenskap. Då glädjer det mig att fler och fler – nu senast Eurovision Song Contest – visar i handling att deras deviser är mer än bara flufford:

https://omni.se/ryssland-portas-fran-eurovision-song-contest/a/z73dLO

Väl gjort! 👏

Ikväll skålar och dricker jag med och från Ukraina som behöver allt stöd som de kan få i dessa svåra tider. I Systembolagets tillfälliga sortiment hittade jag tre sorters torr cider från det ukrainska cideriet/mjöderiet Berryland för strax under hundralappen:

  • Apple Cider Cuvée 2019 – nr 10898
  • Cabernet Franc Apple Cider – nr 11264
  • Rkatsiteli Apple Cider – nr 11263

De har en cuvée/blend på enbart äpplen samt två cidrar som är uppblandade med den blå Bordeaux-druvan Cabernet Franc och den gröna druvan Rkatsiteli som är mer känd i Georgien som naturvin på qvevri – traditionella lerkärl. I nuvarande Georgien gjordes nog det första vinet för ca 8000 år sedan visar utgrävningar.

Idag valde jag att lägga pengarna på den förstnämnda av dessa cidrar från Ukraina tillsammans med ett bidrag till Röda Korset tillika RFSLs insamlingsstiftelse till förmån för stöd åt HBTQ-organisationer och HBTQ-aktivister i Ukraina:

Jag stöttar Ukraina 🇺🇦

Glöm inte bort att bidra du med:

Skänk ett bidrag 💙💛

Jag väljer att avsluta detta inlägg med att citera några av alla mina vinvänner på Instagram:

”Make wine, not war”

Skål för Ukraina  💙💛 – Skål för freden 🕊