En HR som diggar vin – Bakom kameran min bättre hälft Johan Alexed ❤️

Stiltje i bloggfabriken har det varit ett tag, det får jag erkänna. Men nu är det dags för nya tag. Det är en grå, regnig, snöig måndag mitt i råkalla februari – en av många trista måndagar här i Blöteborg som gör att vi behöver komma i extra god stämning inför veckan.

I dagens inlägg delar jag med mig av en fundering som helt saknar vetenskaplig grund men som är finurligt tankeväckande – nämligen att HR + vin = sant! Ja, vi får väl se hur rätt jag faktiskt har när allt kommer omkring. Let’s go!

Lund 🏰

Jag har som bekant en masterexamen i personalvetenskap i bagaget från min älskade hemstad Lunddet studentikosa levernets högborg och mycket mer. Många HR-personer som jag känner, både genom studier på Lunds universitet och genom arbete liksom privat, är mer eller mindre vinentusiaster liksom jag.

Världen sägs som bekant vara liten. I en kampanj via fackförbundet Vision erbjöds jag att under en dag gå bredvid någon som arbetar med det som jag läste till. Jag fick träffa personalchefenKristianstad kommun som i sin tur, när det begav sig, hade läst personalvetenskap tillsammans med en av min lärare Maria. Nu är de goda vänner efter studietiden.

På den tiden slet de sina hår ihop över statistik och sannolikhetslära – detta var en otäck nagelbitare även för mig som jag helst vill förtränga… Men nu var de istället i färd med att planera för en ost- och vinprovning som de skulle besöka. Detta låter rätt mycket roligare än statistik, eller hur?

En kursare specifikt, Carina, lärde jag också känna väl på PA-programmet. Vi samarbetade även senare under Malmö Pride – detta var via ett generöst sponsorskap och en påkostad HBTQ-kampanj genom just Vision. På Vision arbetar Carina med flera eldsjälar och de gör en fantastisk insats till förmån för ett bättre och tryggare arbetsliv i kommuner och regioner, både för HBTQ och övriga.

Men förutom mitt och Carinas driv i frågor om personal och arbetsliv så delar vi också fascinationen för vin och inte minst för champagne som ju är världens bästa dryck, alla kategorier. Eller hur Carina?! 😃

Bubbelbunkra 🥂🍾🛖

På tal om just champagne så funderar jag seriöst just nu på vad man kan offra i källaren till förmån för ett riktigt ordentligt bubbel-stash. Eller ska jag köpa en extra vinkyl att fylla upp?

De senaste årens extremväder har orsakat omfattande skador i vinodlingarna. Vårfrost har dödat knopparna, häftiga regn har fått druvorna att mögla och hagel har slagit sönder dem. Nu spås champagne bli upp till 200 kronor dyrare per flaska på bolaget efter prishöjningen den 1 mars. SVT Nyheter berättar mer om detta i den länkade artikeln.

För mina närmast sörjande – eller andra givmilda själar, vad vet jag? 😏 – kan jag också hinta om att jag faktiskt inte blir yngre – surprise, surprise! Jag kommer att fylla år även denna midsommar. Jag vill påstå bestämt att jag inte tigger eller så – inte skulle väl jag?! MEN ifall ni tänkte överraska mig med bubbel på min bemärkelsedag så gör ni bäst i att genast fixa min present! *blink blink* 😁

Patsy 🍸🚬

Jag vill också minnas att jag har berättat att vi är tre par som tillsammans bildar Patsy som är en privat vinprovarklubb. Klubben har naturligtvis fått sitt namn efter TV-legendaren Patsy Stone och ingen mindre. Vi har dock haft ett längre uppehåll nu eftersom våra vänner Tomas och Anders bor tillfälligt i USA på grund av jobb. Hur som helst läste Anders PA-programmet liksom jag fast i Göteborg. Det kan också tilläggas att både Anders och Tomas har gått samma vinkurser som jag.

Jobbet 👨‍💻

Vi fortsätter. På mitt senaste jobb är personalchefen före detta sommelier och flera andra av HR-personalen delar mitt stora vinintresse. En annan av HR-folket där ville också gå dessa vinkurser på GU men just då passade inte detta med livspusslet. Vi får hoppas att detta ändrar sig så att GU får tillfälle at frälsa ännu en HR till att gå den rätta vägen! 😉

Mer flyt hade en annan av mina vinkursare från förra terminen som till vardags jobbar inom Göteborgs stad med personalfrågor och organisationsutveckling.

Och HuR är det själv då

Är du HR men även vinnörd? Har du även fått utrymme att göda din vinpassion? Har du läst kurser eller gått med i en vinklubb, stor som liten? Dela gärna med dig av din berättelse i kommentarerna eller släng iväg ett Vinsdomsord på Instagram!

Ett levande bevis på att HR + vin= sant – Tack igen till Johan bakom kameran 😘

🧑‍💻❤️🍷