JUL STRÅLANDE JUL

Hunnebostrand i juletid 😍❄️

En vecka har nu fördelats lika mellan att hänga i Hunnebostrand på västkusten och hemma hos mamma och pappa i Dalby på Skåneslätten. Lika förtrollande vintersköna var båda ställena. Men det är ändå gott nu med en dag hemma – före morgonkvällens nyårsbaluns 🥳 – med bara lugn och ro ❤️🤗

Snö på altanen hemma ❤️❄️

Eller så gott som lugn får jag väl säga! Första jag gjorde när tåget anlände Göteborg sent igår kväll var att springa inom Ica och handla ankbröst. Idag gick jag till Bolis för kvällens viner till Madiran-provning med kursarna från Vinkunskap 2. 

Så gick just köksmagin loss på Ostindiefararen med coq au vin på anka med het twist inför kvällen. Ganska så strax väntas en lärorik och smaskig fest i bloggen!

Mums in the making 😋

Men jag fick åtminstone sova ut ordentligt hemma i min egen säng. Nu sitter jag i lugn och ro vid köksbordet med en latte, knattrar över tangentbordet på paddan och minns en mysig julvecka med nära och kära. Ankan klarar sig själv nu:

Smaskig gryta 😋

Vi fick en vit jul till slut efter att decembersnön kom och gick och kom tillbaka. Och mycket gott har byggt min adventsmyskropp även fast lakritskalendern från Haupt lämnade mycket att önska och viruset grusade planerna på julbord med kollegor.

Men bäst av allt – förutom alla fina nära och kära som jag har firat med – är ändå att jag äntligen har kunnat gå min andra vinkurs trots nya restriktioner. Strax före jul körde vi bubbelprovning på skolan med gott från både Champagne och Bourgogne. Smaklökarna dansade tango till en kvartett från prestigefyllda champagnehuset Taittinger samt en riktigt trevlig Crémant de Bourgogne som förband:

Betyg 4/5

 • Bailly Lapierre
 • Crémant de Bourgogne, Pinot Noirs
 • 130 :- (Vivinos pris)

Betyg 4/5

 • Taittinger
 • Brut Réserve
 • 449 :- nr 7422

Betyg 5/5

 • Taittinger
 • Brut Millésimé 2014
 • 599 :- nr 7871

Betyg 4/5

 • Taittinger
 • Prélude Brut
 • 649 :- nr 88082

Betyg 11/10 🤩 Alltså hallå, nyp mig! 😮

 • Taittinger, Comtes de Champagne
 • Blanc de Blancs 2011
 • 1595 :- nr 53874

Vi lyckades även jäkta oss igenom klapparna till ett julklappsspel med mamma och pappa. Och jag fick äntligen min Coravin av Johan och vi båda fick generösa bidrag till en vinkyl. Tack mamma, pappa och svärmor! 🙏❤️

En 66-flaskors vinkyl från MQuvée levereras snart hem till oss från vinkylen.se – redo att fyllas med ädla drycker 🍷😋

Summan av kardemumman, fyll ett glas vin med min jul och ni får detta – högt och lågt, hiss och diss:

⬇️

Ett halvglas jul: 🍷

Adventmyskropp 😋

Vinkunskapshopp 🤩

Covidjulbordsstopp 🦠

Adventskalenderflopp 🙄

Sista-jobbdags-knopp 🥴

Champagneprovning 🥂 

Sista-klapp-hetsen 😵

Skärgårdsjul 🌊

Skånsk jul ❤️

Coravin 🍷

Vin 🍷 

Vin 🍷

Vin 🍷

Vin 🍷

Vin 🍷

Snö ❄️

Vinkyl🍷

Kärleken 🥰

Familjen och vännerna 🥰