Voi voi voi vilken röra!

Minusgraderna håller i sig och snön får ligga i Göteborg (liksom varje Voi – det är ju sen gammalt). Inget slask – bara cask! 

Slask vet väl alla vad det är i detta avlånga land? Det har vi lärt oss den hårda vägen. För att inte snacka om isbanan som blir resultatet när slasket fryser på igen… Men cask, vad är det? Det får ni snart reda på!

Caskigt läge 😜🍻

Fest 🎉 

Under den nyss gångna helgen hölls Real ale Festival – en caskfestival – på bästa ölstället Haket vid Masthuggstorget.

Haket är vårt trogna, aldrig svikande, aldrig sviktande go-to-place i Göteborg när vi ska prova nya ölsorter. De har även lite viner och annan dryck att bjuda på men det är ölen som vi vill åt när vi går hit. På detta ställe finns rum för allt och alla!

Kärlek ❤️

Bland det bästa med Haket är att lika mycket som de är stolta försvarare av kvalitetsöl och av varandra som en familj:

Stå upp för ölet
Stå upp för varandra

… så är de också stolta försvarare av allas rätt att vara den man vill och älska den man vill. Hos Haket finns det plats för alla. Häng med och roa er extra kungligt på deras härliga fester som brukar hållas under West Pride!

❤️🧡💛💚💙💜

Mat 🥘

Den goda maten kräver också sin egen avhandling. Får man fresta med en rykande het gulasch med Spätzle?

Första men inte sista gången som jag provar Spätzle 😋

Den ännu inte helt slumrande Japanofilen i mig vill även slå ett slag för att ni ska hålla utkik efter deras specialkvällar med sushi!

Sushi och Narangi från OO går inte av för hackor 😋

Och skåning som jag är vore det även en ren ärekränkning ifall jag glömde bort att gå i god för deras kalops som är en riktig sanndröm! ❤️💛❤️

Cask – Was ist das ❓🧐

Cask – även kallat real ale – är en så kallad färsköl som fortfarande innehåller en levande jästkultur när den tappas över till emballage. På så vis fortsätter jäsning och mognad efter produktionen vilket ger ett öl som varierar med tiden. Vanligast görs real ale i stilar som ale, porter och stout. Lager förekommer ibland. 

Den friska höga kolsyran är inte närvarande utan istället ser man till att de lite renare och ursprungliga smakerna av ölen som sådan får hitta fram. Ölet får en lite rundare smak eftersom kolsyra inte tillsätts utan istället bildas på naturlig väg med jästkulturen. Man tillsätter lite socker i flaskan eller i fatet så att jästen kan fortsätta att arbeta.

Även igår blev det mums 😋

Schnitzelsöndag på Haket parerades med het currysås och tre cask – två ale och en porter:

Balamundi – Pale Ale

Humlig och smakrik – helt okej!

Landlord – Pale Ale

Humlig och förvånande spritsig och kolsyrad för att vara en cask – riktigt god faktiskt!

Proper Christmas – Porter

Nja! Skulle detta likna rena rama julen så kan påsken få komma typ igår! Tänk er ett allt för tunt bryggkaffe med en halv sockerbit som glömts kvar vid frukostbordet till rumstemperatur… et voilà… Svart med socker är för övrigt det vidrigaste jag vet i kaffeväg 🤢

På andra sidan älven

Inför båtfärden hem över älven fick jag tillfälle att ta denna fina bild av Eriksberg men från andra sidan vid Klippans färjeläge. Detta blev ett fint avslut på en sen eftermiddag med god mat och öl i glada vänners lag.

Där borta på andra sidan vattnet ligger hemma ❤️