I väntan på att bli spelad på

Sammanhanget gör vinet ❤️🍷

Allt som oftast existerar mat och dryck i ett sammanhang av andra trevliga aktiviteter. Det kan vara en resa, kvällens föreställning på teater eller konsertlokal eller att bara få umgås med de man tycker om. Och atmosfären gör ju också mycket för hur mat och dryck upplevs, både vin och annat.

Isak Danielsson – Pustervik augusti 2018

Musiken 🎶

För mig och Johan blir ofta musikscenen i Göteborg ett av dessa sammanhang. Jag tycker mycket om musik medan för Johans del är det både en livslång passion och ett hängivet arbete genom Popmuzik – en musikblogg som ni absolut ska kika in hos ifall ni är popens vänner.

Det är en otroligt befriande känsla nu när Sverige och världen åter har öppnat sig och låter oss roas tillsammans igen. Känslan är oslagbar bara att åter få handleden stämplad med bläck i foajén till Pustervik – för att inte tala om förväntan därefter när man hänger med en öl nedanför scenen medan folket trillar in.

Vilma Flood – Pustervik september 2019

Livet ❤️

Under pandemin i somras förra året gick vi på spelning på Oceanen vid Stigbergstorget i Majorna. Då gällde 50-regeln och sittande publik. Jag klarade mig men Johan fick Covid. Och nu ökar fallen igen.

Och visst är det lite oroväckande och visst vill man ändå göra rätt för sig med avstånd och allt? Men visst vill man också kramas och umgås, gå en utvecklande kurs, resa iväg eller äta och dricka gott ute? Visst har vi bara längtat efter att få leva igen, alldeles för länge?

Andreas Moe – Pustervik oktober 2019

Sommardröm ☀️🌊

Nu i höstmörkret drömmer jag mig tillbaka till sommaren, tillbaka till framtiden med en sommar 2022 utan corona. Jag drömmer om solen och havsbrisen vid västkusten, vinet jag dricker och musiken jag lyssnar på.

Jag tänker mig en fransk bistro/lounge med vin och lättare mat på terassen. Högtalarna kör fransk elektro och lounge – Vendredi sur Mer, Voyou och Magenta, Jean-Michel Jarre och Air för att nämna några få artister/grupper som jag älskar.

J’adore la musique ❤️🎶🇫🇷

Jag hade älskat ett ställe som detta! Det vore min ultimata dröm om ett uteställe. Hade jag varit i den branschen så skulle jag definitivt satsa på detta.

Blandband 📼❤️

Jag och Johan var ju ifrån varandra ett halvår ifjol men vi höll hela tiden kontakten. Med jämna mellanrum kom ett sms med dagens franska poplåt från bloggen.

Låt oss därför säga att Johan vann min kärlek tillbaka med den gamla beprövade metoden blandband. Det vore en berättelse för barn och barnbarn ifall vi hade gått i dessa tankar. Min brorsdotter Filippa kan få höra den istället om några år.

Puss på min DJ 😘