Julfeeling i Eriksberg ❤️🎄

Vackra Eriksbergsdockan med nymålad kran

Senaste tiden har det blivit en fin och mysig tradition, mer eller mindre årlig, att köpa sig en lakritskalender lagom till december/advent. Förra helgen kom årets utgåva från Haupt hem till oss och den första känslan av julefrid och förväntan inför högtidligheterna har infunnit sig.

I denna stilrena tygkasse får man sin kalender

Och då har jag ännu inte nämnt alla vackra julljus eller den omisskännliga doften av tomtelatte på 16-bussen hem i söndags 😍 Tack till dig, okänd julfika-firare, som skänkte mig lite extra feeling den kvällen ❤️

”Those Christmas lights, light up the street…” 🎶 ❤️

Nu känns det som att det bara är runt knuten som det vankas årligt julmys med pyssel och gófika hos Charlotte eller att knåpa ihop julkort och noga utvalda julklappar till nära och kära hemma i vårt förtrollade Eriksberg:

En stillsam tur på älven

Och såklart har jag även mina egna önskningar, på stora liksom små klappar, som jag gärna vill att tomten lägger under granen åt mig. I år är min lista smalare fast längre än tidigare år och inte minst är den mer tematisk:

1
Dead by april ☠️🪦

Nu snackar jag inte om mellorock utan om vår stackars vinkyl som drog dödens suck i våras. Ännu har vi inte fått tummen loss att fixa en ny.

Döingen tjänstgör nu som ställ istället. Ställ inte vinet utanför stället, ställ det i stället istället. Men helst i en vinkyl.

Och bäst kan man såklart inspireras på Vinkylen – av namnet att döma.

2
Coravin 🔫🍷

Vi lät oss övertygas om den geniala manicken Coravin hos våra vänner i somras. Man pumpar upp ett glas vin genom ett smalt rör utan att rubba förslutningen av naturkork. Flaskan håller sig upp till tre år!

C’est génial! 👌

”Pump up the jam, pump it up…”

🎶 😎🍷

3
Humidor 💨

Något som jag också har funderat över är en liten humidor så att jag slipper misshandla mina stackars garrar så brutalt. Det ömmar lite i mitt gourmand-hjärta att se de små liven torka ut sådär 🥺

Men jag tänker mig en ganska liten humidor för jag röker cigarr ganska sällan. 5-10 garrar åt gången borde nog räcka.

4
På resande fot 🧳

Diverse upplevelser så som restauranger, spa och vingårdar tar jag också tacksamt emot. Man kan gott få gå bananas på denna punkt med flödande fantasi! Det mesta funkar! Arilds vingård eller Flyinge vingård står däremot högt upp på listan om jag ska välja ut lite.

5
Smått och gott 😋

En extra karaff hade inte heller suttit fel, en från Riedel helst! Och en ny cigarr-snoppare kan jag också behöva för den jag har är förlagd på okänd plats.

Bland det småttiga och gottiga kan man annars gå bananas à la mums tänker jag. Vin, öl och whisky, cigarrer, sötsaker och delikatessmums av alla de slag – allt det där göttiga som en finsmakare och livsnjutare nappar på.

Long live liquorice 😍

Läs och begrunda nu varje litet ord som jag har skrivit. Ta en paus mellan varven och unna dig en bit saltlakrits – för det är du värd.

Skål för lakrits och för att det snart är jul!