Under lördagskvÀllen efter Ànnu ett svettigt pass pÄ gymmet bjöds det pÄ flera dimensioner i vinandet.

Massor med gott đŸ„‚đŸ·đŸ–đŸŸ

Bubbel i tvĂ„ dimensioner đŸ„‚đŸ„‚

NÄgra vÀl valda vi(n)sdomsord levererade mousserande.se igÄr via sitt konto pÄ Instagram:

”En balanserad diet Ă€r ett glas bubbel i varje hand” đŸ„Č

Detta var ett gott rÄd som jag inte var sen att följa. Efter det sista glaset sydfransk rosé som Ànnu var mycket blygsam sÄ blandade vi oss varsin Aperol Spriz och smakade samtidigt Proseccon bara som den Àr ocksÄ:

Cavicchiloi 1928
99 :- nr 77202

Detta var en helt okej Prosecco men lite tunn i smaken med kort finish. Som vanligt i en Prosecco förutom citrus sÄ tyckte jag att Àven denna hade en mild touch av russin och tydlig smak av flÀder och örter.

Och drinken? Ja den var lika god som alltid och med den lockade vi ocksÄ fram en skaplig solglimt lagom till kvÀllsmaten.

Recept pĂ„ Aperol Spritz: Prosecco, Aperol, kolsyrat vatten (fanns ej soda) och sĂ„ bejbs röa hossor 😜

Ett rött – flera dimensioner đŸ·

Till vÄra Àlskade ribs dÀrefter drack vi detta mycket komplexa och prisvÀrda rödvin frÄn CÎtes du RhÎne:

E. Guigal
CĂŽtes du RhĂŽne, 2017
75 :- nr 74840

I denna blend hittas följande druvor som karaktÀriseras med följande egenskaper:

  • Syrah/Shiraz 50 % – Svartpeppar, plommon, mörk choklad – Kraftig fĂ€rg och mycket tanniner – Hög fyllighet och medelhög syra – Ursprung; CĂŽtes du RhĂŽne, Frankrike
  • Grenache/Garnacha 40 % – Jordgubbar, hallon, svartpeppar, lakrits – Hög fyllighet och lĂ„g syra – Ursprung; AragĂłn, Spanien
  • MourvĂšdre/Monastrell/Mataro 10 % – Stall, animal, plommon, örter och kryddor – Ursprung: Spanien

Vinet doftade massor av tobak, lÀder och stall, hö och sÀckvÀv. DÀr fanns Àven en tydlig fatkaraktÀr med inslag av ek, vanilj och choklad samt mörka bÀr sÄ som björnbÀr och mörka körsbÀr. En hint av peppar letade sig ocksÄ fram. I smaken slogs jag av toner av framför allt eucalyptus, lakrits och anis men Àven hÀr dominerade den mörka frukten med inslag av björnbÀr och körsbÀr.

Vinet var mycket gott och behagligt men ganska strÀvt ocksÄ. Det hade nog vunnit Ànnu lite mer pÄ nÄgra Ärs lagring. Det Àr med den typen av viner som man Àr glad att man i alla fall har en karaff men jag mÄste lÀra mig att lufta vinet lÀngre innan det ska drickas:

Som sagt förut – dekantera mera!