Under lördagskvällen efter ännu ett svettigt pass på gymmet bjöds det på flera dimensioner i vinandet.

Massor med gott 🥂🍷🍖🍟

Bubbel i två dimensioner 🥂🥂

Några väl valda vi(n)sdomsord levererade mousserande.se igår via sitt konto på Instagram:

”En balanserad diet är ett glas bubbel i varje hand” 🥲

Detta var ett gott råd som jag inte var sen att följa. Efter det sista glaset sydfransk rosé som ännu var mycket blygsam så blandade vi oss varsin Aperol Spriz och smakade samtidigt Proseccon bara som den är också:

Cavicchiloi 1928
99 :- nr 77202

Detta var en helt okej Prosecco men lite tunn i smaken med kort finish. Som vanligt i en Prosecco förutom citrus så tyckte jag att även denna hade en mild touch av russin och tydlig smak av fläder och örter.

Och drinken? Ja den var lika god som alltid och med den lockade vi också fram en skaplig solglimt lagom till kvällsmaten.

Recept på Aperol Spritz: Prosecco, Aperol, kolsyrat vatten (fanns ej soda) och så bejbs röa hossor 😜

Ett rött – flera dimensioner 🍷

Till våra älskade ribs därefter drack vi detta mycket komplexa och prisvärda rödvin från Côtes du Rhône:

E. Guigal
Côtes du Rhône, 2017
75 :- nr 74840

I denna blend hittas följande druvor som karaktäriseras med följande egenskaper:

  • Syrah/Shiraz 50 % – Svartpeppar, plommon, mörk choklad – Kraftig färg och mycket tanniner – Hög fyllighet och medelhög syra – Ursprung; Côtes du Rhône, Frankrike
  • Grenache/Garnacha 40 % – Jordgubbar, hallon, svartpeppar, lakrits – Hög fyllighet och låg syra – Ursprung; Aragón, Spanien
  • Mourvèdre/Monastrell/Mataro 10 % – Stall, animal, plommon, örter och kryddor – Ursprung: Spanien

Vinet doftade massor av tobak, läder och stall, hö och säckväv. Där fanns även en tydlig fatkaraktär med inslag av ek, vanilj och choklad samt mörka bär så som björnbär och mörka körsbär. En hint av peppar letade sig också fram. I smaken slogs jag av toner av framför allt eucalyptus, lakrits och anis men även här dominerade den mörka frukten med inslag av björnbär och körsbär.

Vinet var mycket gott och behagligt men ganska strävt också. Det hade nog vunnit ännu lite mer på några års lagring. Det är med den typen av viner som man är glad att man i alla fall har en karaff men jag måste lära mig att lufta vinet längre innan det ska drickas:

Som sagt förut – dekantera mera!