Nu är det söndag kväll och imorgon är jag åter i tjänst efter tre härliga semesterveckor som har bjudit på massor av god mat och dryck, strandhäng och utflykter.

Tema bubbel 🥂🍾 

När jag tänkte tillbaka på alla goda viner som jag har fått smaka under semestern så blev det tydliga temat bubbel – i massor. Litegrann Cava och min debut på Sparkling Sangria och på sydafrikanskt bubbel på Chenin Blanc. Desto mer blev det av Champagne och av Prosecco, så som den är men även i en Aperol Spritz som är en alldeles underbar och ljuvlig hyllning till sommaren.

Vi pratar massor av härlig citrus och mineral hos de alla. Vi pratar den fylliga tonen av bröd ifrån jästfällningen hos en champagne. Vi pratar den härliga friska touchen av fläder och örter hos framför allt Prosecco.

Detta vill jag förmedla med dessa akvarellmålningar. På den första ser ni ett glas mousserande i solen på gräsmattan mot den klarblå himlen. Runt om glaset hittas en halva surdegsbröd  med sin typiska luftiga ihålighet samt en halv citron, ett knippe fläder och några örtkvistar. På den andra målningen hittar ni en Aperol Spritz, traditionellt blandad i ett stort vinglas fyllt med iskuber och garnerad med en apelsinskiva.

Resumé i akvarell

En mycket trevlig effekt av bloggandet om viner är att mina andra hobbyer och intressen också har väckts till liv och hittat sitt sammanhang – både målande och fotografi och i viss utsträckning även matlagning och bakning. Skrivandet har väckt lusten även till andra typer av kreativitet vilket är jätteroligt.

Resumé

Jag och Johan smygstartade semestern med ett tidigt födelsedagsfirande av mig på Tapas By River – http://www.tapasbyriver.se – som serverar gudomliga tapas vid Eriksbergsdockan ett stenkast ifrån oss.

Grillade padrones, gambas i chili och vitlök, kryddiga köttbullar och massor av annat gott sköljdes ner med ett glas Cava och ett glas spansk Gewürztraminer. Gewürztraminer är en grön druva som jag inte har provat så mycket av ännu.

På den egentliga bemärkelsedagen 21/6 var det även internationella yogadagen och jag körde en champagneyoga tillsammans med årgång 2013 från champagnehuset Pol Roger – polroger.com. Detta var en mycket trevlig champagne med utvecklad och mogen doft av gula äpplen, honung, jord och bivax samt härliga bröd- och citrustoner samt nötter och mandel och marsipan i smakpaletten.

Faster och hennes man samt min farbror firade mig senare den dagen och gav mig då det bulgariska vinet Leva. Detta drack vi senare den veckan till grill och fotbolls-EM Sverige – Polen. Vi njöt av vinets härliga fruktighet av körsbär, svart vinbär och blandsaft och för det facila priset av 69 :-/flaskan får man ut mycket av detta vin.

Till midsommar vankades åter bubbel – ett Chenin Blanc från den välkända vingården Mulderbosch i Sydafrika och en Prosecco med härlig citrus och tydliga toner av russin, örter och fläder. Det blev en trevlig mjukstart innan det rediga röjet gick av stapeln med öl, snaps och finsång.

Söndagen därefter njöt vi av mammas pasta bolognese till ett stramt och nyanserat Valpolicella och fredagen därpå firade vi bästa Emma med en kanna Sparkling Sangria på Stortorget Bar i Lund – http://www.stortorget.net

Lördag igen blev ett kärt återbesök hos Dalby Gästis – https://dalbygastis.se
En alldeles oförglömlig toast Skagen sköljdes ner med ett glas Albariño från Rías Baixas.

Mammas och pappas dag den 4/7 blev det mer Prosecco och väl i Göteborg dagen efter firade jag och Johan våra nya kommande jobb med Diebolt-Vallois som verkligen är en riktig wow-champagne – http://www.diebolt-vallois.com

En skvätt Spätlese Riesling från Kloster Eberbach blev det till pannkakorna dagen efter för att se vilken kombo på pannkakan som var bäst.

Grenache och rosébubbel på Gaubi – http://gaubi.se – blev det nu i torsdags och nu under sista helgen på semestern har det varit en salig blandning av rosé, bubbel, Spritz och rött.

Detta var i korta drag semesterns vinäventyr. Vill ni läsa mer kring en eller flera av dessa upplevelser så är ni välkomna att titta in på de tidigare inläggen. Avslutningsvis kan jag konstatera att jag är väldigt nöjd med utfallet.

Skål!