Vi är många som har hört den – Mares sommarplåga Sunnanvind där det skålas i Cava Aperol ur deras koppar i Berså.
Igår följde vi det goda exemplet fast ur vinglas på balkongen till vår nya lägenhet. Några Berså-koppar har vi inte – men visst är det mysigt, Stig Lindbergs ikoniska 60-talsporslin från skärgårdsidylliska Gustavsberg?

Ingen Cava kunde ju heller passat bättre just nu än denna:

Skål Göteborg i Cava Aperol

Tillsammans med vingården Bodegas Caves Oriol Rossell http://www.oriolrossell.com har det tagits fram ett bubbel värdigt Göteborgs jubileum av 400 år som stad.

Cava Aperol är alltså en variant på den populära drinken Aperol Spritz från norra Italien men där det italienska bubblet Prosecco byts ut mot den spanska cavan.

Aperol Spritz består av 3 delar Prosecco, 2 delar Aperol och 1 del sodavatten och serveras bäst i ett stort vinglas fyllt med iskuber och skivad apelsin. Aperol är en bitter och kryddig aperitif från norra Italien sedan 1919 med apelsinsmak och inslag av örter.

Vi firade vidare på PIGA http://www.restaurangpiga.se som blev ett första av många restaurangbesök i området. Vi åt båda torskrygg till huvudrätt och till förrätt åt jag råbiff på smörrebröd och Johan åt ängamat – ett slags krämig grönsakssoppa.

Vinet till detta blev en flaska burgundisk Pinot Noir som var helt okej, lite stramare och mindre syltig än de tidigare som jag har druckit. Jordgubbar, lingon, läder och en hint av vitpeppar kunde anas i ett glas av detta vin:

Merlin
Pinot Noir 2018

Vi börjar så smått att få till ett hem nu i Eriksberg och ser fram emot många fler härliga balkonghäng med god mat och vin samt fler trevliga restaurangbesök.

Grattis Göteborg och oss