I skrivande stund inmundigar jag en GT och tänker på hur väl det har börjat för bloggen. Antalet besökare växer och jag har också fått höra från många håll att jag har intresseväckande och välskrivna texter och ett speciellt skrivsätt.
Förutom att prova intressanta viner och att skriva om detta eller om annat inom vin så är det givetvis en härlig drivkraft att det jag gör också uppskattas av andra.

Igår kväll gjorde vi ett nytt försök med en vit blend från Sydafrika. Den här gången var det fyra olika druvor i vinet: Chardonnay; Chenin Blanc; Sauvignon Blanc och Viognier.

Kleine Zalze Coastal Region
Cellar Selection 2020
99 :-

En nyhet säger Systembolaget och ifall man inte ens hittar vinet genom Vivino-appen så nog minsann är det en nyhet.
Genom Vivino går det att skanna in flaskan via mobilkameran och skriva en kommentar samt betygsätta på en skala 1-5. Skriver man på engelska så kan även appen fånga upp de flesta av doft- och smaknoterna som man har uppfattat i vinet. Vivino fungerar lite som öl-appen Untappd där man kan betygsätta sina öl och cider. Med Untappd kan man däremot även lägga till stället som man har besökt ifall man har druckit ölen ute. Den funktionen hade jag gärna sett att Vivino också kunde ha.
I de allra flesta fall lyckas Vivino leta upp exakt rätt vin men denna nyhet hade inte lyckats hitta dit ännu. Jag förstod att det var lite knas när Vivino påstod att jag just hade betygsatt min första sydafrikanska Pinotage – detta är en blå druva som är lite av ett signum i Sydafrika. Som tur är går det att skriva in uppgifter om vinet manuellt om det inte blir som man har tänkt sig.
Det går också att få skräddarsydda vintips i appen baserat på provade viner i profilen och givetvis kan man också beställa hem viner. Jag har provat att beställa vid några tillfällen. Jag tycker att det har gått mycket smidigt överlag och vid minsta problem har de aldrig varit sena med att kommunicera om detta och att erbjuda sin service med bland annat återbetalning och rabattkoder.

Men tillbaks till vinet.

Smak och doft var mjuka med toner av päron och grönt äpple, lime och honungsmelon. Där fanns även toner av gräddglass och vanilj som ihop med den genomträngande päronaromen lockade fram ett härligt minne av päronsplit en het sommardag. I eftersmaken fanns en något bitter nötighet.
Men det som verkligen väckte min förtjustning med just detta vin var dess slående aromatiska blommighet. Jag blev helt tagen av hur otroligt närvarande doften av lilja var – jag kunde föreställa mig buketten framför mig. Lilja är en av mina favoritdofter när det kommer till blommor, den doften och doften av blommande lind på sommaren är helt oslagbart. Om det är något som jag älskar med vin så är det de starka minnena som en doft eller och en smak kan ge.

Nu återgår jag till lördagsmys och önskar alla en fortsatt fin helg. Jag hoppas att jag har lyckats inspirera er till tjusningen av att prova vin så att ni får ut mer av era vinstunder.

So long