Allt satt verkligen som en smäck igår kväll. 
Så underbart när det händer.
Jackpot!

Härlig blend

Kvällen inleddes med en både prisbelönt och mycket prisvärd blend från Sydafrika:

Moonlight Manos, Western Cape
Chenin Blanc, Sauvignon Blanc 2020
89 :-

De båda druvorna samsades mycket väl i vinet och gav det ett brett spektrum. Man hittade både de friska tonerna av svart vinbär och krusbär från Sauvignon Blanc och de lite rundare och lenare tonerna från Chenin Blanc i form av päron, honungsmelon och våt ylle. Söta citrustoner och lite mineral fanns där också. Ett måste att köpa hem behöver jag bara få säga.

Detta vin njöt vi av som digital ”AW” med ett par vänner som bor tillfälligt i Greensboro, USA men också senare under matlagningen. Man måste ju ha ett matlagningsvin!

Klassiker

Kvällen fortsatte med middag för tre – kycklingbröst med hasselbackspotatis och apelsinsås och till detta den första i serien av fyra stycken Santenay 2014 som jag köpte på mig i veckan. Fågel och Pinot Noir, en riktig klassiker helt enkelt. Vi skulle egentligen haft anka men det fanns inte. Men kyckling är ju också gott. Eller som Werner och Werner skulle ha sagt:

”Det går lika bra med selleri”

Och detta vinköp ska jag inte ångra en sekund – eller möjligtvis att jag inte köpte fler! Detta var helt klart ett av mina godaste Pinot Noir någonsin – Smakrikt, komplext och balanserat och tanninerna alldeles silkeslena. Vinet var sprängfyllt med doft och smak av mogna jordgubbar, björnbärssylt, apelsin, läder och stall. Det hela bands ihop av en behaglig ton av mognad. Wow!

Apelsinsåsen gifte sig perfekt med de härliga frukttonerna och så är det riktigt gott med en bit saftig fågel till Pinot Noir. Denna middag ska jag leva länge på.

Det var fantastiskt att se hur väl detta vin hade utvecklat sig redan och det ska bli spännande att fortsätta följa vinet under några år – om jag lyckas hålla fingrarna borta så länge!

Friends of the wine – unite!

Idag klockan fyra sitter jag med på mitt första årsmöte med Munskänkarna Göteborg. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla vinvänner. Roligt!

Men först ska jag ut i den härliga vårsolen och njuta av söndagen.


Happy Sunday y’all!