Plötsligt händer så mycket bra i livet som är värt att fira. Kålltorp som blev mitt hem under ett halvår är helt avslutat. Jag och min pojkvän som hittade tillbaks till varandra fick igår veta att vi kan börja om på en helt ny kula.
I maj flyttar vi in i vår första helt gemensamma lägenhet. Flyttlasset går rakt över vattnet från bohemiska Majorna till ett modernt och utvecklande Eriksberg. Alla platser har något speciellt och jag älskar att känna in atmosfären på alla ställen som jag besöker.
Nu längtar vi efter många sköna promenader längs Göta älv men ännu mer alla härliga rosékvällar på ballen. Gött balkonghäng med friska roséviner kan ni alltså vänta er i bloggen inom en överskådlig framtid.

Jag började firandet igår med att bunkra lite förnämligt rödtjut – fyra flaskor av följande Bourgogne-tips från senaste Munskänken. Vinet fanns lyckligtvis i Lerum där jag jobbar om dagarna:

Louis Jadot
Santenay 2014
249 :-

Santenay är en liten kommun tillhörande Côte d’Or, ”Den gyllen sluttningen”. Côte d’Or är kärnan av vinregionen Bourgogne. Nästan uteslutande odlas här Pinot Noir, så även för detta vin. Många kända vinbyar med gårdar av statusen Premier Cru och Grand Cru finns här.
Här ligger till exempel byn Vosne-Romanée där vi hittar världens dyraste vin, Romanée Conti. En av mina lärare från vinkunskapen i höstas – Ulf Wagner från restaurang Sjömagasinet – hade en rolig anekdot åt oss om vinet från när han jobbade i Paris. En japansk turist ville köpa en tomflaska av märket som stod i fönstret. Bara flaskan skulle kosta en del men detta skulle inte stoppa honom:

”I’ll show it to my neighbour and I’ll say I drank Romanée Conti.

He’s gonna do harakiri!

Hahaha!”

Tänk vad en tomflaska kan ställa till med… 😉

På kvällen firade vi som sig bör med vårt favoritbubbel ihop med tortellini i en gräddig sås med bacon.
Bubbel och pasta har vi kört med sedan först vi sågs. På nyårsdagen 2015 vågade vi bojkotta internationella pizzadagen. Istället slängde vi ihop en carbonara som vi njöt av tillsammans med en annan prisvärd favorit från Champagne:

André Clouet
Grande Réserve
299 :-

Det var längesedan jag provade denna nu. Det kanske börjar bli dags?

Men först är vi såklart spända på att prova en Santenay 2014 till helgen. Vi har tänkt oss en riktig klassiker till Pinot Noir – ankbröst med apelsinsås.

Mina vinvänner i Munskänkarna har också bedyrat att detta minsann är ett fynd. Vi får väl se om detta?

Qui vivra verra