Ovanstående hade den gångna helgen att bjuda på.
Njutning i fulla drag!


Spansk afton

Lördagen serverades till olika tapas detta vin från Rioja:

Viña Pomal Reserva
Tempranillo 2015
129 :-

Doften var mild men otroligt komplex – både söt, fruktig och kryddig. Där fanns en kryddig doft av örter, dill och tobak men också av kanel och peppar. Där fanns även inslag av läder, körsbär, mörka bär och torkad frukt.

Vinet kändes lagom strävt i munnen, det drog inte på något vis utan tanninerna var lena och behagliga. Smaken var liksom doften både pepprig och söt och inslagen påminde även här om körsbär och mörka bär, örter, dill och peppar samt tobak.

Vinet ackompanjerades med kryddig korv, baconlindade dadlar, ostfyllda paprikahalvor, oliver och vitlöksbröd. Framför allt var det kryddorna i maten och de söta dadlarna som lyfte det hela eftersom detta speglade vinets karaktär.

Alla hjärtans dag

Så kom söndagen och med den alla hjärtans dag och med den kikade såklart husets bubbel fram. Alla borde ha ett husets bubbel, sitt favoritbubbel, anser jag. Detta är vår lilla favorit från Champagne:

Veuve Fourny et fils (änkan Fourny och söner)
Premier cru – Blanc de blancs
329 :-

Detta är en prisvärd champagne med fin balans mellan syrliga och söta toner. I doften gröna äpplen, citrus och mandelmassa. I smaken mandelmassa, gröna äpplen, mineraler och citrus. De klassiska brödiga och gräddade champagnetonerna finns där också.

Den här gången tog mig också en hel del extra tid att smaka och bedöma denna. Jag hittade lite intressanta inslag som jag inte har tänkt på tidigare. Jag hittade dels lite bittra gröna toner som av gräs eller färskt trä samt att syran ihop med jästfällningen lockade fram en gräddig syrlighet som påminde om mild yoghurt.

Råraka med rom och gräddfil och torskrygg med knaperstekt bacon fick gör denna änka till äktad igen.

Délicieux!