GU over and out då – i alla fall på vinfronten. Efter 4 vinkurser på Göteborgs universitet, varav den sista i Vin och mat, så har jag fått med mig så mycket vinsdom och matnyttigheter. Jag har även fått flera nya vänner att hålla kontakten med framöver. Tack för allt detta GU ❤️

I förra veckan samlades vi en sista gång på skolan för att imponera på Leif och Ulf med våra examensmiddagar efter att de har fått följa oss och guida oss genom 45 högskolepoäng i vått och torrt – mestadels vått 😁
Och det blev en allra sista gång på så många sätt och även så definitivt. Vi ser nämligen ut att bli GUs sista Wine Squad. Dessa kurser kommer från och med nu att inte hållas längre på universitetet 😢

Men även om detta är mycket tråkigt så är det ändå en positiv erfarenhet för mig också – insikten i att inte vara den som blev kvar på perrongen för att man aldrig tog klivet. Man ska aldrig ta något för givet och finns det en chans så tar man den. Och kom ihåg att välja med hjärtat. Välj dig själv och säg ja till dig själv. 

När allra andra väljer sig, varför ska inte du välja dig?

Nej, bli inte uppäten, ät upp istället – det blir godast så 😋 Här kommer ett axplock på allt det goda som vi kokade ihop:

Kantareller 😋
Fesk! 😃 (torskrygg för tydlighetens skull – ugnsbakad)
OST! 😍 Min älskling förstår mig inte, men jag älskar honom ändå – DET är kärlek! ❤️
Hallon ☺️
Pilgrimsmusslor med rom 👌
Petit chou med laxröra 👨‍🍳
Apelsin- och chokladglass med physalis 🤤

Och nu fortsätter vinsdomen som sagt på Örebro universitet och på Högskolan i Borås med dryckeskunskap samt ölbryggning och fermentering. Kurslitteratur och dryck håller på att införskaffas och snart kan man tuta och köra. Men kom ihåg att för bil gäller detta i lagom tid efter provning – ifall ingen spillkopp har nyttjats, som är en bra grej att ha:

Bild från tredje vinkursen om vinodling

Sist men inte minst säger stormtrooper-kocken tack och hej:

Bästa skjortvalet till examensmiddag 😎

Ciao!