Under lördagskvällen hos mina vänner kom också ett nytt gott vin till mig som jag gärna vill presentera för er. Lägg McManis take på druvan Petite Sirah på minnet. Detta rödtjut är verkligen pang för pengen med massor av doft och smak för varje spenderad sekin.

McManis
Petite Sirah 2019
115 :- nr 6520

Vi drack däremot denna från en bibba i helgen: 289 :- nr 8362

Vinet var en kraftfull och fyllig fruktbomb av björnbär, plommon och mörka körsbär. Men det var absolut inget syltigt eller sötsliskigt över vinet utan bara en väldigt harmonisk fruktighet. I doften fanns även lite vanilj och russin och i det långa, långa avslutet hittade både russin, svart te och eucalyptus sin väg till gommen liksom lite toner av ekfat.

Vinet var ljuvligt att dricka och en ren sanndröm till att skölja ner Fredriks omsorgsfullt vällagade lasagne. Jag fick nyss frågan av en kollega ifall jag kan rekommendera några go-to-reds. Det kunde jag såklart göra. Men jag ska absolut komplettera rödvinslistan med denna goding. Det blir många köp av den framöver.

Thank you for the music ❤️🎶

Ett stycke ren och skär lycka har hittat in i Apple Music

Det vore för övrigt ett helgerån att avstå en andra portion lasagne eller för den delen alla de extra glasen vin. Det var gott, det var fest, det var ABBA 🤩

Alla älskar ABBA! Innerst inne gör alla det – trust me! Så är det ABBA-release, då gör man bäst i att fira riktigt ordentligt.

Melodimässigt på nya albumet Voyage föll mig Keep an eye on Dan mest i smaken. Den är alldeles underbart synthig så man blir bara rent lycksalig. Kanske är det för att min absoluta ABBA-favorit ändå är The Visitors i alla lägen.

Men jag är allätare av låtarna och har älskat ABBA från att jag var typ 10 ❤️

Thank you for the grape ❤️🍇 

Den amerikanska blå druvan Petite Sirah är identisk med druvan Durif vilket man har fått konstaterat genom DNA-testning – precis som i det liknande detektivfallet med kaliforniska grill-favoriten Zinfandel och Primitivo – dess italienska tvilling. 

Durif korsades fram i Rhône på 1880-talet av en doktor och forskare med samma namn. Resultatet har vi efter äktenskapet mellan den välkända druvan Syrah/Shiraz samt doldisen, föredettingen Peloursin som inte längre odlas.

Druvorna är små (hence the name) och de har ett tjockt och mörkt skal. Vinerna blir fylliga med hög strävhet och fruktsyra.

Här är två till trevliga nya världen-tolkningar på druvan i varierad prisklass:

South Eastern Australia:

Caravan
Durif 2019
89 :- nr 6573

Kalifornien:

Petite Petit
169 :- nr 72094

Detta fyndiga namn kommer sig av att vinet även till 15 % består av den blå druvan Petit Verdot med ursprung i Bordeaux. Även på hemmaplan brukar den druvan ofta utgöra en mindre del av cuvéen.

Thank you for the grape, monsieur Durif

Thank you for the music, ABBA