Helgen har gĂ„tt helt och hĂ„llet i de goda smakernas tecken. Och det hade jag sĂ„klart inget emot! 😃

Avtackning

Först ut var moussetĂ„rtan som jag valde till min avtackning i fredags. HĂ€r snackar vi love at first bite efter att en annan kollega hade den pĂ„ sin avtackning:

FavorittĂ„rtan 😍😋

PĂ„ en tung och mĂ€ktig botten av chokladbrownie vilar ett lager hallonmousse och dĂ€r ovan passionsmousse. Choklad och hallon Ă€r ju bara himmelskt ihop och dessa tvĂ„ mousser tillsammans likasĂ„. Denna underbara kreation finns att köpa pĂ„ det klassiska och traditionella konditoriet Kaffedoppet i Solkatten i Lerum:

https://solkatten.nu/kaffedoppet/

Sista kvÀllen med gÀnget

Efter jobb fortsatte firandet med en vinstinn kvĂ€ll pĂ„ Piano Kvarterskrog & Bar som ocksĂ„ Ă€r ett riktigt mysigt och hemtrevligt krypin i Lerum:

https://pianolerum.se

Först gav jag tysk Pinot Noir/SpĂ€tburgunder en ny chans med ett vin frĂ„n Pfalz. Jag tyckte Ă€nnu mer nu att det stĂ€mde med den beskrivning som jag fick av en munskĂ€nk pĂ„ Facebook – nĂ€mligen att SpĂ€tburgunder gĂ„r mer Ă„t mörka bĂ€r, typ svartvinbĂ€r eller björnbĂ€r, Ă€n t.ex. fransk Pinot Noir eller viner frĂ„n nya vĂ€rlden. DĂ€r anas ofta röd frukt mer sĂ„ som jordgubbar, hallon, lingon och ljusa körsbĂ€r.

Vinet var gott med hög syra och nyanserad fruktighet av frÀmst svartvinbÀr men Àven mogna jordgubbar, blodapelsin och druvjuice samt ljusa körsbÀr och vanilj:

LergenmĂŒller
SpÀtburgunder Trocken (torr)
120 :-/glas; 410 :-/flaska

DÀrefter jobbade jag mig igenom tvÄ trevliga röda blends.

Jag började med en klassisk Cab/Merlot frÄn Bordeaux med massor av svartvinbÀr och annan mörk frukt samt lite peppar och vanilj:

ChĂąteau La Freynelle
Merlot, Cabernet Sauvignon 2016
125 :-/glas; 425 :-/flaska
139 :- nr 77700

FrÄn Bardolino, Venetien i norra Italien kom en intressant och prisvÀrd blend pÄ druvorna Rondinella, Molinara och Corvina Veronese:

Tommasi Villa Fontana
Bardolino, 2020
95 :-/glas; 385 :-/flaska
95 :- nr 71501

Detta rödvin var intressant med sin vÀldigt hög syra och hel en del mineraltoner. Det kÀndes snudd pÄ lite kolsyrat pÄ tungan. HÀr dominerade ocksÄ mörka bÀr men det fanns Àven tydliga toner av lÀder, stall och peppar.

Vinerna var helt okej och fick alla betyget 3,5 av 5 av mig i Vivino. Italienaren sköljde jag ocksĂ„ ner Lerumsplattan med som bestĂ„r av knĂ€ckebröd, olika korvar, hĂ„rdost, Ă€delost och smaskig björnbĂ€rssylt med en touch av vanilj:

En bricka gott đŸ˜‹đŸ€€

Med denna krogrunda lÄste jag Àven upp ett nytt vinÀventyr om Bordeaux i Vivino. Inom inte allt för lÀnge vill jag dyka djupare i olika varianter frÄn regionen. HÀr hoppas jag pÄ ett eller kanske flera inlÀgg som kan bli spÀnnande och lÀrorikt för bÄde mig och er.

Matmekka

Under lördagen trĂ€ffade vi Ă€ntligen vĂ„ra goda vĂ€nner Charlotte och Claes som vi inte hade sett pĂ„ mycket lĂ€nge. Det blev en tur till Lindholmen Street Food Market innan vi fortsatte kvĂ€llen hos oss med vin och sĂ€llskapsspel:

https://instagram.com/lindholmenstreetfoodmarket?utm_medium=copy_link

HĂ€r inne fanns massor med gott vill jag lova đŸ˜‹đŸ€€

Denna matmarknad var ren och skĂ€r lycka för en gourmand som mig đŸ˜‹đŸ˜

SÄ gott! Koreansk pannkaka med kött, koriander och sÄs (kanske Sichuan?); Indisk wrap med tandoorikyckling och chutney i nybakat bröd; Ostron med Pico de Gallo och med mango och mynta.

Som sagt – massor med gott đŸ˜‹đŸ€€

NÄgra trevliga ljusa lager pÄ detta och en efterrÀttskavalkad à la chokladbonanza och jag var i sjunde himlen:

Chokladbonanza deluxe đŸ«đŸ˜‹đŸ€€

Ännu lyckligare blev jag nĂ€r jag fick veta att detta paradis pĂ„ jorden faktiskt Ă€r hĂ€r varje lördag nu. Ă–ppet 11-17 slinker man lĂ€tt förbi en matbit pĂ„ promenaden! đŸ˜‹

PlĂ„nboken lĂ€r inte bli lika nöjd men det skiter jag! đŸ–•đŸ˜œ

If you like it, buy it đŸ’ž