It’s alive! 😃

Jorå, haha! Tre veckor in på nytt jobb lever jag lik förbannat – fast med viss betoning på lik! 😜😅

Nya jobb tar som bekant mycket av ens dyrbara energi och tid – it comes with the package.

Speciellt denna vecka har varit en mustsugare och helgen kunde inte komma mer lägligt. Men som bonus igår checkade jag faktiskt ut i tid – med bara en minut plus på flexen istället för de vanliga 20-30! 😅

Kontorsbetrakelse: Mest ett stålskelett kvar av Götaälvbron nu efter lång och trogen tjänst

Regionens hus där jag hänger om dagarna har förutom fin utsikt även en mycket trevlig lunchrestaurang:

https://pontusfrithiof.com/pocket-in-the-house/

Vi åt där första dagen – jättegod bakad fisk – kanske kolja (?) – med brynt smör och pepparrot, potatis och räkor. I torsdags åt jag och Douglas deras fenomenala bœuf bourguignon med ett helt perfekt potatismos.

Vågar jag kanske förhandla med plånboken om att gå dit lite oftare? 🤔💸

Mumma 😋

Hyllorna i restaurangen pryds av tomflaskor av lyxviner som jag undrar när jag får chansen att prova. Vad sägs om en 88:a från Domaine de la Romanée-Conti – vin-appellationernas Rolls Royce i Bourgogne. Vi 88:or levererar ju som känt alltid 😉

En 88:a minsann! Då måste den ha varit extra bra 😉

Mer tillgängligt från regionen var detta friska och fylliga chardonnay med lite fatkaraktär som sköljdes ner till fiskgryta med rotfrukter, saffran och fänkål:

Jean-Marc Brocard
Chardonnay Jurassique 2018
134 :- nr 76083

Ljuvligt 😋

Detta var hos Thea under torsdagskvällen första jobbveckan. Thea jobbade jag med i Lerum och hon har också bytt jobb därifrån. Det är alltid kul att inspirera och inspireras kring god mat och vin och såklart att träffa sina vänner igen. Vi fick till en mycket trevlig fransk afton med både mat, vin och musik.

På söndagen ”första” jobbhelgen blev det dock ett riktigt vinfynd från Vivino till högrevsgrytan:

När mat och dryck blir eufori

Réserve des Diacres
Châteauneuf-du-Pape 2020

Jag var inte sen att beställa fyra flaskor när dessa godingar reades ut på Vivino för endast 195 kr styck.

Châteauneuf-du-Pape norr om Avignon är ett distrikt i södra Côte-du-Rhône som är kända för sina röda viner. I mindre utsträckning görs även vita viner. Den blå druvan Grenache dominerar här liksom allmänt i södra Rhônedalen.

Och goding var bara förnamnet. 5/5 blev betyget i Vivino utan att blinka. Så otroligt komplext och dimensionellt vin – fylligt och mycket smakrikt och ändå otroligt mjukt, lent och runt. I doften anades vanilj, ekfat och tobak, mörka bär och russin samt en lätt touch av viol. Smaken var lite rökig med en touch av lakrits och peppar, choklad och tobak samt mogna plommon och blåbär.

Många fler bra och mindre bra viner har hunnit njutas sist tiden – mest bra tack och lov. Jag har även hunnit flyga enmotorigt med Borås Ultralätt Flygklubbhttps://www.bufk.se och springa Lerumsloppethttps://www.lerumsloppet.se – 10 km på 48:03. Den tiden tillåter lite skryt med tanke på tuff stigning och rå luft.

Utmaningar högt och lågt

Nu hoppas jag att det inte dröjer lika länge till nästa inlägg. Hojta annars!

See you in a bit