Ostronets dag 🦪🥂 

Denna dag inföll igår så nu ska jag prata lite ostron – ostron är gott. Basta!

Mina godaste någonsin var på Phuket 2014.

Jag brukar hålla mig till små nätta ostron med lite tabasco. Fast dessa var enorma, grillade i sitt skal över öppen eld i ett litet matstånd och överösta med het och syrlig grön sås. Mums!

Mina värsta var ett jättestort som var läskigt att svälja samt två gräsligt geggiga Oysters Rockefeller på en hamburgerbar i stan:

B.E.S.V.I.K.E.L.S.E.N 😧

Jag hade sett jättegoda bilder och recept på dessa gratinerade ostron och så blev det bara flopp. Men det var nog mest fel plats att prova på. Jag får testa igen.

Fast igår fick jag inga ostron dagen till trots – varken stora, små eller geggiga. Men jag har njutit gott ändå nu i flera dagar med både mat och dryck och i fint sällskap.

Fullvaccad 💉💪

I torsdags njöt jag och kollegorna av lasagne på lunchen, tillagad av italienare på en äkta ragu alla Bolognese. De kan verkligen sin grej där på Un limone e due dolcihttps://limonedolci.se – i Lerum.

Senare på kvällen firade jag fullvaccad och nysläpp av ABBA efter 40 år med lite smaskig habanos och Nikka på balkongen.

Fredagen körde jag FaceTime-AW med bästa vännen Emma och var testkanin i ett av hennes otaliga musikquiz. Att jag klarar ca hälften är lika med busenkelt för de flesta. Jag är direkt genomusel på saker som artister och intron.

Shazam höjer numera min livskvalitet med kubik. Vi var på gymmet, Johan och jag, en vårkväll 2015:

”Tänk om det fanns app som snappar upp låtar”

”Den finns, den heter Shazam”

Och då var Shazam fyllda 7 🙈😳

Gott från Kuba och Japan samt Italien via Lerum

Mums i kubik 😋🤤

På lördagskvällen gjorde vi stan med Tobbe och Linda. Vi gästade Skanshofhttps://skanshof.se – på ett glas vin innan vi swishade förbi en Cava på vår fortsatta väg till Texas Longhornhttps://www.texaslonghorn.se – som bjöd på kött och rött före läggdags.

Jag gick ut starkt när Skanshof trollade fram ett ljuvligt friskt och fruktigt Chablis. Fast vinupplevelsen dalade smått vid cavan från producenten Vilarnau som var lite mjäkig och snäppet för söt – ekologisk dock är ett plus.
Men ett steg bakåt gav sjumilakliv framåt när det vankades Malbec till burgaren från Mendoza, Argentina. Vinet var otroligt kraftfullt och fylligt och ändå så silkeslent och balanserat att det bara var rakt igenom behagligt. Vinet var sprängfyllt av mörk frukt som rundades av med en härlig karaktär av ekfat där speciellt vanilj och körsbärskärna var framträdande.

På 16-bussen hem var jag sliten, trött och ostronlös. Men maten var god och viner fick man i plural som mestadels levererade. 

Vem är jag att klaga på detta?
👇

4/5 rankor

  • Pascal Bouchard
  • Chablis 2019
  • ”Gratis”*

*Jag vet inte priset.
Jag bjöds på denna och bjöd igen

3/5 rankor

  • Vilarnau, Barcelona
  • Brut Nature Organic
  • 189 :-/flaska (99 :- på bolis nr 7731)

5/5 rankor

  • The Beefsteak Club
  • Malbec, Mendoza
  • 89 :-/glas

Grab your oyster!