Lillsöndag när den är som bäst – i solen med gott sällskap och god mat och dryck ☀️🥖🍕🍷🥂

Det blev en solig lillsöndig igår ute i vårt solkyssta sommarheta Eriksberg. Den spenderades i loungen nere vid dockan – med pizza och vin på uteserveringen till Gaubi:

http://gaubi.se

En riktigt härlig plats i kvällssolen denna sommar hittar ni där.

Detta var man förtjänt av efter allt man fått gjort under dagen. Fixat tjänstekort till nya jobbet, servat cykeln med sprillans nya däck och äntligen tjingat en tid för vaccination mot Covid-19.

Också värt en rekommendation faktiskt, Bike fixx vid Lindholmen Sience Park. Jag lämnade in cykeln vid halv tre och knappt en timme senare fick jag sms att den var klar att hämta. För strax över 1500 spänn var däcken utbytta, växlar och bromsar justerade och cykeln hade fått en ordentlig säkerhetskoll.

Apple Watch registrerade nästan 18 000 steg igår så det fanns absolut plats att unna sig lite kalorier. Nybakat bröd och en Margherita sköljdes ner med ett glas sydfransk grenache. Ett glas roséprosecco slank ner som efterrätt:

Le chat, Rhône
Grenache
96 :- glas; 480 :- flaska

Sorelle Bronca Rosé
90 % Glera, 10 % Pinot Nero (Noir)
135 :- glas; 685 :- flaska

Le chat 😸

Vinet var mycket fruktigt med tydliga inslag av mörka körsbär och plommon. Tanninerna var mjuka och fatkaraktären tydlig med inslag av vanilj, smör och ekfat. Där fanns även en touch av tobak och eucalyptus samt en liten hint av peppar.

Roséprosecco 🥂🍇 

Detta vin var friskt och fruktigt med tydliga inslag av jordgubbar, smultron och hallon samt en söt touch av citrus, typ apelsin. Trevligt ifall man vill ha något lättdrucket i solen som aperitif eller att smälta maten och rensa smaklökarna.

Pärlorna i Eriksberg ☀️

Gaubi är en av många pärlor här i Eriksberg och vi har många av dessa kvar att utforska. När vi först flyttade hit i maj var vi rädda att området skulle vara lite dött men vi är verkligen positivt överraskade och trivs jättebra.

Men får jag önska så skulle det finnas lite fler hippa ställen med lounge och soft musik, typ electrochill, tropical house osv. Det hade passat jättebra här. 

Mitt alldeles egna penthouse eller villa med pool och lounge lär ju inte hända under detta årtionde! 😂

Keep on dreaming ❤️