Stenar Svävande Spa

Efter söndagsäventyr på Österlen med bildsköna photo opps vid Ales Stenar, Ystad och Kulturens Östarp behövde vi absolut en energidepå under kvällen.

Mamma bjöd på sin alltid lika fenomenala pasta bolognese på den solkyssta altanen. Denna fick vi skölja ner med ett trevligt Valpolicella bestående av de två italienska blå druvorna Corvina och Rondinella – blend på 80 resp. 20 %:

Antiche Terre Venete
Mezzo Monte Valpolicella 2020
99 :- nr 75015

Gott till pastan

Vinet var fruktigt och nyanserat med hög fruktsyra och medelhöga tanniner. I doft och smak hittade jag färska syrliga blåbär, ljusa körsbär och en aning plommon samt en aning läder och peppar, ekfat och lite russin. Detta är ett smakrikt och balanserat vin som passar till många olika maträtter då det är både fruktigt och bärigt, smakrikt och syrligt.

Valpolicella 🍇🍷🇮🇹

Vinregionen Valpolicella hittar vi i nordöstra Italien, norr om staden Verona i Venetien. Vingården Antiche Terre Venete ligger i området Sezano vid byn Valpantena.

Corvina odlas nästan uteslutande i Venetien. Den utgör grunden i det berömda vinet Amarone som är ett signum för Valpolicella. Amarone är alkoholstarkt, sött och kryddigt med karaktär av ekfat och torkad frukt. Vinet görs på druvor som skördas tidigt och sedan får torka under vintern. 

Vinet Ripasso som också hittas i regionen kallas ibland för ”Fattigmans-Amarone”. Vinet blandas med skalmassa efter tillverkning av Amarone eller Recioto som görs på en liknande metod. Detta ger en andra jäsning till vinet som resulterar i mer alkohol och smak.

Peps-medley 🎼🎷

Efter maten blev det ett litet medley till ölen i baren med Peps Persson som tyvärr har gått ur tiden. Peps har betytt mycket inom musiken för mamma och pappa. Och säg någon som inte blir glad av att höra ”Oh Boy” ibland på sommaren. Och med detta härliga sommarväder som vi har nu är det ju verkligen läge att säga

Oh Boy!