Ljuvligt mat och dryck-Mekka denna soliga helg đŸ˜‹â˜€ïž

Morsdagshelgen med sambo och pÀron blev toppen och gav mig all den energi jag har behövt nu. Det tar lite pÄ orken att flytta och samtidigt jobba osv men nu börjar det gÄ tillbaks till den vanliga lunken igen.

Och vÀdret fortsÀtter att vara galet bra, varmt och soligt.

Älskar’t! đŸ˜â˜€ïž

Fredagsmys med grill och rosĂ© đŸ„©đŸ·

Vi bjöd först över mamma och pappa pÄ fredagsgrill med en god köttbit och potatissallad. Till detta körde vi rosékvÀll pÄ franskt manér som gav oss massor av friska och fruktiga röda bÀr och citrusfrukter till mycket överkomligt pris:

Bouchard Aßné et Fils
Pinot Noir Rosé 2020
89 :- nr 77476

Foncalieu, Puy Chéri
Syrah Rosé 2020
79 :- 2209

Det senare vinet har sitt ursprung i Pays d’Oc som enligt Systembolaget Ă€r Frankrikes största vinomrĂ„de. Detta omrĂ„de hittar vi i distriktet Languedoc-Roussillon i södra Frankrike.

Tapaslördag đŸŠđŸ–

LördagskvĂ€llen efter en tur pĂ„ stan Ă„t vi pĂ„ Tapas by River som har en vĂ€lplanerad och genomtĂ€nkt blandning av bĂ„de nya och klassiska tapas. Mina favoriter hittade jag i en bruschetta med pico de gallo, rostad potatis i het kryddig sĂ„s och sist men inte minst i lite ljuvlig scampi med vitlök och chili – de Ă€r jag alltid för svag för att motstĂ„. Och crĂšme brulĂ©e kunde ingen av oss motstĂ„ heller! 😋

Ta en kik pĂ„ http://www.tapasbyriver.se och frestas av menyn.

Till allt detta goda drack vi sÄklart spanskt och Ànnu en gÄng blev det en saltig stÀnkare frÄn Rias Baixas, en frisk och god Albariño med Àven mycket citrus och zest, mineral och gröna Àpplen:

Bodegas RamĂłn Bilbao
Albariño, 2019
149 :- nr 76858

EfterÄt gick vi tillbaks till fransk rosé pÄ balkongen med ett fylligt RhÎne-vin som var djupt i fÀrgen, Ät det klarröda hÄllet. Saftade röda bÀr och jordgubbar samt vanilj kunde jag dofta och i smaken fanns ljusa körsbÀr och söta citrusfrukter:

Les Lauzeraies
Tavel, 2020
129 :- nr 2724

Nu nÀr sommaren och lugnet har hittat hit ska bloggen leva upp igen med massor av mer balkongrosé och annat gott.

So long! 👋