Ljuvligt mat och dryck-Mekka denna soliga helg 😋☀️

Morsdagshelgen med sambo och päron blev toppen och gav mig all den energi jag har behövt nu. Det tar lite på orken att flytta och samtidigt jobba osv men nu börjar det gå tillbaks till den vanliga lunken igen.

Och vädret fortsätter att vara galet bra, varmt och soligt.

Älskar’t! 😍☀️

Fredagsmys med grill och rosé 🥩🍷

Vi bjöd först över mamma och pappa på fredagsgrill med en god köttbit och potatissallad. Till detta körde vi rosékväll på franskt manér som gav oss massor av friska och fruktiga röda bär och citrusfrukter till mycket överkomligt pris:

Bouchard Aîné et Fils
Pinot Noir Rosé 2020
89 :- nr 77476

Foncalieu, Puy Chéri
Syrah Rosé 2020
79 :- 2209

Det senare vinet har sitt ursprung i Pays d’Oc som enligt Systembolaget är Frankrikes största vinområde. Detta område hittar vi i distriktet Languedoc-Roussillon i södra Frankrike.

Tapaslördag 🦐🍖

Lördagskvällen efter en tur på stan åt vi på Tapas by River som har en välplanerad och genomtänkt blandning av både nya och klassiska tapas. Mina favoriter hittade jag i en bruschetta med pico de gallo, rostad potatis i het kryddig sås och sist men inte minst i lite ljuvlig scampi med vitlök och chili – de är jag alltid för svag för att motstå. Och crème brulée kunde ingen av oss motstå heller! 😋

Ta en kik på http://www.tapasbyriver.se och frestas av menyn.

Till allt detta goda drack vi såklart spanskt och ännu en gång blev det en saltig stänkare från Rias Baixas, en frisk och god Albariño med även mycket citrus och zest, mineral och gröna äpplen:

Bodegas Ramón Bilbao
Albariño, 2019
149 :- nr 76858

Efteråt gick vi tillbaks till fransk rosé på balkongen med ett fylligt Rhône-vin som var djupt i färgen, åt det klarröda hållet. Saftade röda bär och jordgubbar samt vanilj kunde jag dofta och i smaken fanns ljusa körsbär och söta citrusfrukter:

Les Lauzeraies
Tavel, 2020
129 :- nr 2724

Nu när sommaren och lugnet har hittat hit ska bloggen leva upp igen med massor av mer balkongrosé och annat gott.

So long! 👋