Onsdagsgott 😋

I onsdags unnade vi oss detta mycket trevliga rödvin från Saint-Émilion, Bordeaux till spagetti och köttfärssås:

Château Magnan-Figeac
Saint-Émilion Grand Cru 2015

Vinet bestod av 70 % Merlot och 30 % Cabernet Sauvignon, de två riktigt stora blå druvorna i Bordeaux – dessa druvors ursprungsregion. Det var på samma gång både djärvt och balanserat, smakfullt och nyanserat och fylligheten var helt otrolig.
Där fanns massor av härlig mörk frukt i glaset så som plommon, svart vinbär och mörka körsbär. Där fanns också peppar och lakrits, tobak och eucalyptus, vanilj och läder, jord och stall. Ett kraftfullt men ack så samstämmigt intryck.

Det blir otroligt gott att kombinera ett vin som detta med en mustig och smakrik kötträtt. Det första glaset provade vi direkt från flaskan och resten luftade vi ordentligt i karaff.
Luftningen gjorde gott eftersom tanninerna ännu var mycket närvarande och markanta. Man kunde ha vunnit ytterligare på att låta vinet lagras några år till. Det fanns lite fällningar i vinet också som vi kunde få bort med hjälp av dekanteringen.

Nu i helgen väntas finbesök från söder av päronen och det vankas grillkväll hemma och tapas på restaurang. Ta en kik senare igen i bloggen för att se vad vi har delat för gott ihop i glaset.

Ciao!