Lördagens bunkring

Så tänkte jag denna lördag och traskade ner till bolaget med en inköpslista på goda vintips som jag hade samlat på mig lite här och var.

Vinkompassen https://app.vinkompassen.se tipsade om denna blend från Duorodalen innehållandes Portugals topp-tre-druvor: Touriga Franca; Touriga Nacional; Tinta Roriz (Tempranillo):

Casa Ferreirinha
Vinha Grande, 2018
139 :- nr 2752

Från våra vänner Tomas och Anders som ännu är utlånade till i Greensborough, North Carolina kom tipset om denna Riesling från Washington State. Den hade jag också nyligen bekantat mig med i en marknadsundersökning:

Kung Fu Girl
Riesling, 2019
142 :- nr 2690

När jag ändå var i gasen med att bunkra Riesling kom jag att tänka på Kloster Eberbach från Rheingau, Tyskland som jag fick bekanta mig med under vinkunskapen. Jag köpte två olika:

Kloster Eberbach
Riesling Kabinett, 2019
109 :- nr 5810

Kloster Eberbach
Riesling Spätlese, 2019
129 :- nr 6257

Dessa två är chansen ganska stor att jag blir ensam om eftersom Johan inte brukar vara riktigt lika pepp som jag på sötare viner. Vi båda föredrar torra viner ska tilläggas men en kvalitetsriesling där syran balanseras upp av restsötma är aldrig fel.

För att balansera upp köpet av stilla rött och vitt så slängde jag med en flaska god champagne i varukorgen:

Diebolt-Vallois à Cramant
Prestige Brut
399 :- nr 7723

Jag tror att vi står oss ett tag