Ikväll firar jag något så ljuvligt som att vara gräsänkling – alltså att bara vara själv och göra det man vill – plus att jag äntligen fortsätter min vinskolning i december på Göteborgs universitet 🥳

Ännu en gång ska jag förkovra mig i ädla drycker 🍷📚

Därför har jag som bäst passat på att avnjuta en delikatessbuffé utan dess like, helt för mig själv, på en måndagskväll 😋

Mumma 😍😋

Denna buffé har sköljts ner med en mustig och fyllig röd portugis med medelhöga tanniner och rikligt med frukt. Vinet har en framträdande ton av körsbär och svart vinbär samt ekfat, typ tobak. En härlig kryddighet och touch av läder hittar också sin väg till gommen.

Flaskan Boken Vinet

Casa Ferreirinha
Vinha Grande Duoro 2018
139 :- nr 2752

Detta vin som marknadsförs som ”Perfekt till gryta, rött kött och kyckling” visar sig även passa utmärkt till ost och chark genom sin kraftiga och fylliga framtoning. 

Vinet består av en blandning av 40 % Touriga Franca, 30 % Touriga Nacional, 25 % Tinta Roriz – a.k.a Tempranillo – och 5 % Tinta Barroca. Jäsning skedde på ståltank och därefter lagrades vinet ett år på franska ekfat. 

Jag älskar verkligen Systembolagets dryckesbeskrivningar. De är sakliga, informativa och bildande samt otroligt intresseväckande. Det tycker i alla fall en vinnörd som jag!

Ikväll har jag njutit detta vin i fulla drag till tunna skivor chorizo och chilihet ölkorv, olivmix och paprika med färskost och så ostar – ostar! 🧀😍

Gruyère, S:t Agur, Tallegio – tre lika delar av himmelriket!

Gott bröd, digestivekex och mammas hemgjorda körsbärsmarmelad ackompanjerar det hela och allt är bara wow!

Körsbärsmarmelad och S:t Agur – Try it!

Så här väljer jag att firar min dyrbara tid som gräsänkling – mycket eftersom min bättre hälft inte riktigt har lärt sig tjusningen med detta. Chark kan han något sånär fast oliver går fett bort och ost är mest lika med hushålls på extrapris… 😂

Så jag passar på att ha mina goda stunder när katten är borta 😜

När jag började blogga om vin i vintras förra året så hade min andra kurs i vinkunskap ställts in. Det var en av anledningarna att jag startade bloggen. Jag ville hålla min kunskap om vin vid liv och även utveckla den. 

Nu gläds jag åt att på nytt sätta mig i skolbänken när Vinkunskap 2 går av stapeln på Institutionen för kost- och idrottsvetenskap så att jag kan förkovra mig i allt detta spännande:

Mycket spännande att lära sig och smakat på

Skål för nya tag! 🍷