Vin ska upplevas tillsammans

DÀrför har jag nu senast jag ökat min aktivitet rejÀlt i Vivino:

https://www.vivino.com/SE/sv

Jag nĂ€tverkar med fler hĂ€ngivna vinnördar. Jag anvĂ€nder fler funktioner sĂ„ som vinkĂ€llaren och Ă¶nskelistan och jag lĂ€gger upp bĂ„de vinrecensioner och bilder.

Inspiration i mat och vin

Gruppen Vivino đŸ—Ł

Utöver rena nöjet att nÀtverka med vinÀlskare sÄ Àr detta en bra plattform för bloggen. HÀr nÄr den exakt rÀtt mÄlgrupp.

En klar fördel att nÀtverka med likasinnade i Vivino Àr att det lyfter fram dig i stort i nÀtverket. Du rankas i appen utifrÄn din aktivitet baserat pÄ kvantitet och kvalitet i dina vinbetyg samt pÄ din och andras interaktion med varandra.

PÄ nÄgra mÄnader har jag gÄtt frÄn ca plats 1000 i Sverige till att kapa placeringen med tvÄ tredjedelar. Med stigande rankning har jag Àven blivit mer synlig för andra lika engagerade anvÀndare.

VĂ€lkommen till mitt krypin pĂ„ Vivino đŸ€—

Men inte minst Àr vi konsumenter och med vÄra betyg och vinrecensioner ger vi varandra god vÀgledning i val av viner bÄde i butik och pÄ utestÀllen.

Vi Àr Vivino

Butiken Vivino đŸ’ž

Av alla viner i appen finns flera att köpa hos Vivino. De levereras smidigt hem till dig. Jag har aldrig varit missnöjd med en order. Och minsta fel i lagersaldo eller försening etc. hanteras mycket professionellt och rutinerat av deras kundsupport. 

För köp av vin Àr Àven önskelistan mycket anvÀndbar. DÀr sparar du de viner du vill testa. Ifall de finns hos Vivino och till bra pris sÄ lÄter de dig veta detta. Bra va?

Viner som finns hos Vivino har en grön symbol med en kundkorg

KĂ€llaren Vivino đŸ›–

Vid köp i appen fÄr du ocksÄ direkt frÄgan vid orderlÀggning om du vill lÀgga vinerna i din kÀllare.

I appens vinkÀllare har du koll pÄ hur mycket vin du har och av vilken sort vilket du ocksÄ kan filtrera saldot efter. Du kan Àven enkelt vÀlja vin till maten var du Àn Àr. 

SĂ€g att Johan hör av sig och föreslĂ„r varmrökt lax. Jag ber honom kyla en flaska Chassange-Monrachet för det ser jag att vi har hemma – tre flaskor faktiskt:

René Lequin-Colin
Chassange-Monrachet 1er Cru
Les Vergers, 2019

HĂ€r snackar vi Chardonnay som sĂ€gs passa extra bra till rökt lax. Syran bryter av det feta fiskköttet som liksom vinet har mild, fyllig och rund smak. Den rökta fisken speglas extra fint om vinet har fatkaraktĂ€r. Hos Chardonnay ger detta ofta tydliga toner av smör, vanilj, rök och dill – inte minst vid lagring pĂ„ amerikansk ek.

Ett axplock frÄn min kÀllare

Skolan Vivino đŸŽ“

För just kunskap om mat och vin, doft och smak men Àven druvor och regioner Àr Vivino ocksÄ en bra skola pÄ lagom nivÄ för alla. Allt detta lÀr du dig hos Vivino med korta kurser och quiz och genom bra information pÄ varje vin.

Matnyttigt.. 😉

VĂ€rlden Vivino đŸŒđŸŒŽđŸŒ

SĂ„ vill jag sammanfatta Vivino. För hĂ€r finns lite av allt i en hel vĂ€rld av vin. 

Eller okej, jag ser gÀrna att man lÀgger till mer om glas, karaffer och temperatur. Ett samarbete med Riedel vore verkligen lovande och jÀttespÀnnande!

Och nÄgot som jag absolut vill ska utvecklas Àr nÀtverket. Jag saknar absolut en chattfunktion och jag hade Àlskat att kunna bilda mindre grupper i mitt nÀtverk som sÀllskap för vinprovningar. Hur kul vore inte detta?

Mat och dryck handlar sÄ mycket om att umgÄs, att dela ögonblicket och att lÀra och utvecklas tillsammans.

DÀrför passar jag pÄ att avsluta med en shout out till alla vinvÀnner dÀrute. Hör gÀrna av er hÀr eller pÄ Instagram pÄ alias.karl om ni vill bilda en vinklubb!

Hattar och vin Ă€r skiten! đŸ·đŸ€ 

See you at the bottle! đŸ‘‹đŸ·