Vin ska upplevas tillsammans

Därför har jag nu senast jag ökat min aktivitet rejält i Vivino:

https://www.vivino.com/SE/sv

Jag nätverkar med fler hängivna vinnördar. Jag använder fler funktioner så som vinkällaren och önskelistan och jag lägger upp både vinrecensioner och bilder.

Inspiration i mat och vin

Gruppen Vivino 🗣

Utöver rena nöjet att nätverka med vinälskare så är detta en bra plattform för bloggen. Här når den exakt rätt målgrupp.

En klar fördel att nätverka med likasinnade i Vivino är att det lyfter fram dig i stort i nätverket. Du rankas i appen utifrån din aktivitet baserat på kvantitet och kvalitet i dina vinbetyg samt på din och andras interaktion med varandra.

På några månader har jag gått från ca plats 1000 i Sverige till att kapa placeringen med två tredjedelar. Med stigande rankning har jag även blivit mer synlig för andra lika engagerade användare.

Välkommen till mitt krypin på Vivino 🤗

Men inte minst är vi konsumenter och med våra betyg och vinrecensioner ger vi varandra god vägledning i val av viner både i butik och på uteställen.

Vi är Vivino

Butiken Vivino 💸

Av alla viner i appen finns flera att köpa hos Vivino. De levereras smidigt hem till dig. Jag har aldrig varit missnöjd med en order. Och minsta fel i lagersaldo eller försening etc. hanteras mycket professionellt och rutinerat av deras kundsupport. 

För köp av vin är även önskelistan mycket användbar. Där sparar du de viner du vill testa. Ifall de finns hos Vivino och till bra pris så låter de dig veta detta. Bra va?

Viner som finns hos Vivino har en grön symbol med en kundkorg

Källaren Vivino 🛖

Vid köp i appen får du också direkt frågan vid orderläggning om du vill lägga vinerna i din källare.

I appens vinkällare har du koll på hur mycket vin du har och av vilken sort vilket du också kan filtrera saldot efter. Du kan även enkelt välja vin till maten var du än är. 

Säg att Johan hör av sig och föreslår varmrökt lax. Jag ber honom kyla en flaska Chassange-Monrachet för det ser jag att vi har hemma – tre flaskor faktiskt:

René Lequin-Colin
Chassange-Monrachet 1er Cru
Les Vergers, 2019

Här snackar vi Chardonnay som sägs passa extra bra till rökt lax. Syran bryter av det feta fiskköttet som liksom vinet har mild, fyllig och rund smak. Den rökta fisken speglas extra fint om vinet har fatkaraktär. Hos Chardonnay ger detta ofta tydliga toner av smör, vanilj, rök och dill – inte minst vid lagring på amerikansk ek.

Ett axplock från min källare

Skolan Vivino 🎓

För just kunskap om mat och vin, doft och smak men även druvor och regioner är Vivino också en bra skola på lagom nivå för alla. Allt detta lär du dig hos Vivino med korta kurser och quiz och genom bra information på varje vin.

Matnyttigt.. 😉

Världen Vivino 🌍🌎🌏

Så vill jag sammanfatta Vivino. För här finns lite av allt i en hel värld av vin. 

Eller okej, jag ser gärna att man lägger till mer om glas, karaffer och temperatur. Ett samarbete med Riedel vore verkligen lovande och jättespännande!

Och något som jag absolut vill ska utvecklas är nätverket. Jag saknar absolut en chattfunktion och jag hade älskat att kunna bilda mindre grupper i mitt nätverk som sällskap för vinprovningar. Hur kul vore inte detta?

Mat och dryck handlar så mycket om att umgås, att dela ögonblicket och att lära och utvecklas tillsammans.

Därför passar jag på att avsluta med en shout out till alla vinvänner därute. Hör gärna av er här eller på Instagram på alias.karl om ni vill bilda en vinklubb!

Hattar och vin är skiten! 🍷🤠

See you at the bottle! 👋🍷