Ikväll tittar Johans bror över på middag. Kärt återseende och gott avslut på veckostarten som har varvats av distansjobb, tvätta kepsar och fotopyssel till ett nytt projekt i bloggen. 

Och så hann jag även med en redig lunchjogg – bara en sån sak! 6 km på 28:39 💪

Eyes on the prize 😋

Vi taggar kommande Göteborgsvarvet och Lerumsloppet – ifjol var ju Covid-19 i vägen. Det blir fjärde Göteborgsvarvet för min del. Så här ser succén ut hittills:

2016 – 1:44:20 
2017 – 1:44:30
2019 – 1:48:00

Nöjd 😌

Vad blir det för mat?

En slatt vitt kvar betyder som brukligt bara en sak – Johans risotto – what else? Sista slurken Verdicchio passar perfekt på grund av italienskt men också för sin rika sälta. Så rätt till att möta upp en risotto med västerbottenost och tärnat sidfläsk.

Johan byter ju alltid parmesan mot västerbottenost för rundare och fylligare smak. Ibland kör vi neutral risotto till pestobakad lax. Ibland lyxar vi till det rejält med risotto ai funghi på kantareller. Eller som ifjol när jag och mamma plockade snöbollschampinjoner längs cykelstigen. Jag fick en rejäl påse med mig hem till Göteborg. Till den risotton dracks vitt japanskt från Yamanashi norr om Mount Fuji:

Grace Koshu
Private Reserve, 2019
189 :- nr 91223

Koshu är en japansk druva med ca 1000-årig historia som kom dit via Sidenvägen.

Japanskt vin var nytt och spännande. Japan är annars mest känt för whisky med framstående destillerier som Nikka och Yamazaki. Men där är de sena i sammanhanget. Yamazaki som äldsta kommersiella destilleri grundades först 1923.

På ölfronten gör de god lager – bland annat Sapporo, Kirin och Asahi. För en gammal japanofil som mig är det alltid kul att prova mat och dryck från solens rike.

New  adventures

Nu är jag inte lika insnöad men ett tag läste jag till och med japanska. Men destination Japan pratar vi mycket om. Trendiga Tokyo, kulturskatten Kyoto, kulinariska Osaka och natursköna Fuji.
Och med bara timmar mellan ställena tack varje Shinkansen så hinner man mycket på kort tid. Vår tanke är att utgå från Osaka och ta dagsturer till andra städer.

Dags att börja spara då! Men nästa resmål blir Gotland om drygt 3 veckor och hälsa på bästa Mirella som hyr in sig på Grönt Centrum en kvart från Visby. 

Vi hoppas på natursköna bilder och kanske besöka vingårdarna på ön. Men mest ser jag fram emot the good old times så som bara jag och Mirella kan rocka dom – zippa whisky och cigarr in till småtimmarna. Saknar!

New adventures ahead