Denna helg bjöds det pÄ mera av allt det dÀr goda som man behöver i livet. Helt enkelt Ànnu en fabulous helg i vÄrt Àlskade Göteborg.

Massor av gott i glaset i lördags đŸ˜‹đŸ„‚đŸ·

Mera vĂ€nner â€ïž

Det har nu gĂ„tt en vecka sedan vi förlovade oss. Vi har fĂ„tt sĂ„ mycket kĂ€rlek den senaste veckan frĂ„n nĂ€ra och kĂ€ra och mĂ„nga fler. I torsdags firade jag med lite glass efter jobb med bĂ€sta Linda, ex-kollega, god vĂ€n och landsmanÂ â€ïžđŸ’›â€ïžđŸ’›

I fredags kom vÄra goda vÀnner Tomas, Anders och Arne över pÄ grillkvÀll. Tomas och Anders har Àntligen hittat hem en svÀng igen ifrÄn andra sidan Atlanten i Greensboro, North Carolina. SÄ gott att trÀffas igen!

De stannar ett Är till i staterna innan de kommer hem för att stanna. Men vilka Àventyr de har hunnit med. SÄ roligt! Och jag blir riktigt sugen nu pÄ att upptÀcka mer av USA.
Jag har bara sett Florida Ànnu. Tampa Àr mitt restips om ni ska dit och vill upptÀcka en lite mindre pÀrla. SÄ mysig stad! Besök de gamla delarna och strosa runt pÄ huvudgatan med alla restauranger och barer. Njut av lokal öl och god mat.

Vi hyllade balkongsommaren som vanligt med Aperol Spritz, rosé och grill med goda tillbehör samt glass och ostbricka.

Inte minst vill jag tipsa om de örtkryddade kulpotatisarna frĂ„n Peka som köps fĂ€rdiga att slĂ€nga in i ugnen. Ännu en av Pekas geniala produkter som vi Ă€r sĂ„lda pĂ„. Även deras fĂ€rdiga potatisgratĂ€nger blir riktigt bra. Peka Ă€r helt perfekt nĂ€r det ska gĂ„ snabbt och enkelt men nĂ€r man samtidigt vill ha nĂ„got riktigt gott.

Mera bubbelđŸ„‚ 

Vi fick champagne ocksÄ att fira vÄr förlovning med. Tomas och Anders gav oss en flaska av mÀrket Deutz. Av Arne och Nadine fick vi samma bubbel som jag gav till min bÀsta vÀn Emma i födelsedagspresent. Som vanligt hade jag ju Àven köpt en till mig sjÀlv dÄ. Eftersom vi nu hade tvÄ flaskor av samma hemma sÄ valde vi att lyxa till denna julihelg med roséchampagne pÄ ÄrgÄng:

JM Gobillard & Fils
Millésimé Rosé 2015
279 :- nr 2735

Detta blev ett fint bubbel att smÀlta intrycken frÄn de nya utstÀllningarna pÄ Göteborgs stadsmuseum. Detta museum Àr en riktig kulturskatt som man aldrig tröttnar pÄ med massor av foton och föremÄl som fÄr en att drömma om en svunnen tid och mÀnniskorna dÀr. SÄnt kan verkligen göra min dag!

I doften som var mycket nyanserad fanns gula Ă€pplen, mandelmassa, brioche och vaniljbullar samt honung och bivax. Även i smaken var Ă€pplena gula och söta och dĂ€r fanns ocksĂ„ en hög fruktsyra som lockade fram smak av apelsin och grapefrukt samt nektarin och persika.

Som sagt förut sĂ„ Ă€r ju inte Ă„rgĂ„ngar standard nĂ€r det kommer till Champagne utan i standardchampagnerna blandar man olika Ă„rgĂ„ngar och ser till att vinet smakar samma vid varje produktion. Men de Ă„ren som ger extra bra skörd kan man unna sig att ta fram Ă€ven en specifik sĂ„ kallad millĂ©simĂ© – Ă„rgĂ„ng.

Jag Àlskar ju verkligen champagne, mitt favoritvin alla kategorier. Ni lÀr ha insett detta nu. Men samtidigt Àr det sÄ spÀnnande med viner just att man kan testa olika ÄrgÄngar och leta efter skillnader dÀr. 

Har man en favoritproducent sĂ„ kan det vara spĂ€nnande att testa deras olika Ă„rgĂ„ngar av ett vin samtidigt. Det kallas att göra en vertikalprovning nĂ€r man provar blandade Ă„rgĂ„ngar av ett specifikt vin frĂ„n en och samma producent. Gör man istĂ€llet en horisontalprovning sĂ„ testar man viner frĂ„n olika producenter men med samma druva och frĂ„n samma region och Ă„rgĂ„ng.

BĂ„da champagnehusen som vi blev bjudna pĂ„ flaskor ifrĂ„n ligger i VallĂ©e de la Marne norr om floden Marne. JM Gobillard & Fils ligger i byn Dizy och Deutz ligger i byn AĂż. 

Jag mĂ„ste verkligen ta en trip till Champagne snart för jag har skrivit och lĂ€st sĂ„ mycket om detta nu. Jag vill se katedralen i Reims och besöka olika producenter kring framför allt Reims och Épernay. TĂ€nk att fĂ„ resa utomlands igen efter restriktionerna! Jag lĂ€ngtar mig halvt ihjĂ€l!

Mera grill đŸ–

En grillad köttbit dĂ€refter sköljdes ner med hjĂ€lp av en druva som Ă€r mycket ansedd att bli bra som just grillvin – Zinfandel (eller Primitivo som den italienska varianten kallas). Detta vin Ă€r frĂ„n Kalifornien dĂ€r druvan odlas mycket:

Cocoon
Zinfandel, 2019
99 :- nr 71141

Vinet var mycket fruktigt och smakrikt men med en nÀrvarande syra och en aning strÀvhet. I doft och smak hittades mogna jordgubbar, körsbÀr och lite lingon. DÀr fanns Àven tydliga inslag av fat, vanilj och lÀder samt en kryddig finish av vitpeppar.

Mera gayÂ đŸłïžâ€đŸŒˆ

NÄgra rester av ostbrickan hoppades vi kunde slinka ner till vinet i TV-soffan men dÀr sa magen stopp. Det blev mest gay pÄ TV, ett nytt avsnitt av den jÀttecharmiga serien Love Victor samt en mycket fin, spÀnnande och lustfylld kortfilm pÄ SVT om tvÄ killar som trÀffas pÄ ett nattÄg norrut om vintern. Fantastiskt hur man kan förmedla sÄ mycket kÀnsla och budskap pÄ bara 14 minuter film med fÄ repliker:

https://www.svtplay.se/video/30244298/nattaget

Jag sÀger som SVT:

Mer gay, mer play đŸłïžâ€đŸŒˆâ€ïž