Ännu en magisk sommardag i juli har passerat under vĂ„r weekend pĂ„ vĂ€stkusten. Vi kom upp i god tid till en stadig frukost trots tvĂ„ flaskor fransk rosĂ© till gĂ„rdagens fredagsmys med varmrökt lax pĂ„ grillen och örtbakad kulpotatis:

Smaskigt vĂ€rre 😋

Först ut var en blend pÄ 97 % Grenache och 3 % Syrah frÄn CÎtes du RhÎne. DÀrefter blev det en favorit i repris pÄ 100 % Pinot Noir (PN):

Joseph Pellerin
Reserve Rosé, 2020
79 :- nr 72949

Bouchard Aßné & Fils
Rosé, 2020
89 :- nr 77476

Fredagsmys med rosĂ© 😋

PN Ă€r vin(n)aren igen đŸ†

BÄda vinerna Àr fruktiga och bÀriga med inslag av citrus och röda bÀr men de skiljer sig mycket Ät i kvalitet. Vinet pÄ Pinot Noir utmÀrker sig som den överlÀgsna vinnaren hÀr.

Det första vinet har mycket svag doft och vÀldigt otydlig smakpalett samt en viss beska i eftersmaken som jag inte gillade sÄ mycket. Fruktsyran tar ocksÄ över allt för mycket. Tonerna av citrus överskuggar fruktsötman och tonerna av röda bÀr.

PN-vinet Àr mycket tydligare och djupare i smaken samt mycket mer nyanserat och balanserat. DÀr finns en tydlig smak av framför allt jordgubb som harmonierar vÀl med tonerna av citrus. Trots detta Àr fruktsyran, enligt Systembolagets beskrivning av vinerna, en aning högre i vinet pÄ Pinot Noir:

Rankorna frodas i Lysekil đŸ‡ 

Det blev dÀrefter en tur till Lysekil över dagen eller Mysekil som jag vill sÀga. En otroligt mysig och pittoresk smÄstad Àr detta.

Vi fick massor av hÀrliga havs- och naturfoton vid StÄngehuvud naturreservat och tvÄ kulor i vÄffla pÄ det lilla torget. Nu rapar jag fortfarande italiensk chokladglass med en touch av apelsin men ack sÄ gott!

Seglats vid StÄngehuvud naturreservat

Men pÄ vÀgen tillbaka till Hunnebostrand hittade vi dagens verkliga guldskatt:

VINRANKOR 🍇😍

Vid en vÀgkrök strax intill kyrkogÄrden frodades dessa smÄ liv i solens strÄlar:

Vinrankor i Lysekil

GLAD VINNÖRD đŸ· 🍇 😍