Ännu en magisk sommardag i juli har passerat under vår weekend på västkusten. Vi kom upp i god tid till en stadig frukost trots två flaskor fransk rosé till gårdagens fredagsmys med varmrökt lax på grillen och örtbakad kulpotatis:

Smaskigt värre 😋

Först ut var en blend på 97 % Grenache och 3 % Syrah från Côtes du Rhône. Därefter blev det en favorit i repris på 100 % Pinot Noir (PN):

Joseph Pellerin
Reserve Rosé, 2020
79 :- nr 72949

Bouchard Aîné & Fils
Rosé, 2020
89 :- nr 77476

Fredagsmys med rosé 😋

PN är vin(n)aren igen 🏆

Båda vinerna är fruktiga och bäriga med inslag av citrus och röda bär men de skiljer sig mycket åt i kvalitet. Vinet på Pinot Noir utmärker sig som den överlägsna vinnaren här.

Det första vinet har mycket svag doft och väldigt otydlig smakpalett samt en viss beska i eftersmaken som jag inte gillade så mycket. Fruktsyran tar också över allt för mycket. Tonerna av citrus överskuggar fruktsötman och tonerna av röda bär.

PN-vinet är mycket tydligare och djupare i smaken samt mycket mer nyanserat och balanserat. Där finns en tydlig smak av framför allt jordgubb som harmonierar väl med tonerna av citrus. Trots detta är fruktsyran, enligt Systembolagets beskrivning av vinerna, en aning högre i vinet på Pinot Noir:

Rankorna frodas i Lysekil 🍇 

Det blev därefter en tur till Lysekil över dagen eller Mysekil som jag vill säga. En otroligt mysig och pittoresk småstad är detta.

Vi fick massor av härliga havs- och naturfoton vid Stångehuvud naturreservat och två kulor i våffla på det lilla torget. Nu rapar jag fortfarande italiensk chokladglass med en touch av apelsin men ack så gott!

Seglats vid Stångehuvud naturreservat

Men på vägen tillbaka till Hunnebostrand hittade vi dagens verkliga guldskatt:

VINRANKOR 🍇😍

Vid en vägkrök strax intill kyrkogården frodades dessa små liv i solens strålar:

Vinrankor i Lysekil

GLAD VINNÖRD 🍷 🍇 😍