Fast nu snackar vi Hunnebostrand och inte realitysåpan Here comes Honey Boo Boo som min kompis Pearl bingade som besatt ett tag.

Västkustpärlan Hunnebostrand är liksom liiite bättre! 😎

Hunnebostrand – En pärla på västkusten a.k.a bästkusten

3 + 1 gentleman 🤵‍♂️🍷

Alltså fyra gentlemän. Jag, Johan och Johans pappa om torsdagskvällen på en solvarm balkong i skärgården och så denna:

Ett glas vin i skymningen på västkusten

Lindeman’s
Gentleman’s Collection Shiraz 2019
79 :- nr 6831

Vinet var mycket mörkt i färgen – mörklila, nästan svart. Det var kraftigt och saftigt med inslag av ekfat och mörk frukt så som björnbär, plommon och blåbär samt vaniljtoner. Vaniljen och blåbären lockade fram den ljuvliga doften av en nybakad blåbärspaj. I doft och eftersmak anades även lite krydda.

Vinet var typiskt fruktdrivet som sig bör för nya världen med kraftiga fast enkla smaker av mestadels frukt. Med ursprung i det gigantiska samlingsdistriktet South Eastern Australia får vi här ett lättdrucket och enkelt rödtjut utan särskilt mycket nyanser eller inslag av jordmån och klimat. Men smak till 110 % vill jag lova!

Shiraz är namnet i Australien för denna druva som i Frankrike kallas Syrah. Den delar namn med den iranska staden Shiraz men det har inte gått att bevisa att druvan skulle ha sitt ursprung från Mellanöstern. DNA-forskning på druvan har istället fastslagit druvans utsprung till norra Rhônedalen.

Dr Henry Lindeman grundade vinhuset 1843 i Hunter Valley strax norr om Sidney på australiska ostkusten. Det är ett av landets äldsta och mest kända vinhus:

https://www.lindemans.com

Wine by the sea 🍷🌊

Så börjar alltså vinäventyret i Hunnebostrand. Vi kom dit med Smögen-bussen igår kväll strax efter min första dos Pfizer på Every Padel, Åby arena. Tänka sig att första gången jag besöker en padelhall är för att mota Corona i grind.

Det kan mycket väl bli att mitt andra besök i en padelhall blir av samma anledning. Men man vet aldrig. De har ändå en hall för padel även i Hunnebo och en i Eriksberg. Eller ja, true story:

Padel is everywhere

Det är behagligt i skuggan på balkongen denna fredag och solen lyser upp västkusten och himlen är alldeles klarblå. Nu längtar jag tills jobbveckan är slut så jag kan ägna helgen till att fortsätta slappa, äta och dricka gott, sola och bada.

Fredagens sena lunch blev några smarriga hemmafixade räkmackor och jordgubbar med glass. Vi blir mer än bortskämda dessa dagar:

Mumsig fredagslunch

Fler inlägg och fler somriga bilder utlovas inom kort från Hunne-Bo-Bo 😜

Stay tuned