Fast nu snackar vi Hunnebostrand och inte realitysÄpan Here comes Honey Boo Boo som min kompis Pearl bingade som besatt ett tag.

VĂ€stkustpĂ€rlan Hunnebostrand Ă€r liksom liiite bĂ€ttre! 😎

Hunnebostrand – En pĂ€rla pĂ„ vĂ€stkusten a.k.a bĂ€stkusten

3 + 1 gentleman đŸ€”â€â™‚ïžđŸ·

AlltsÄ fyra gentlemÀn. Jag, Johan och Johans pappa om torsdagskvÀllen pÄ en solvarm balkong i skÀrgÄrden och sÄ denna:

Ett glas vin i skymningen pÄ vÀstkusten

Lindeman’s
Gentleman’s Collection Shiraz 2019
79 :- nr 6831

Vinet var mycket mörkt i fĂ€rgen – mörklila, nĂ€stan svart. Det var kraftigt och saftigt med inslag av ekfat och mörk frukt sĂ„ som björnbĂ€r, plommon och blĂ„bĂ€r samt vaniljtoner. Vaniljen och blĂ„bĂ€ren lockade fram den ljuvliga doften av en nybakad blĂ„bĂ€rspaj. I doft och eftersmak anades Ă€ven lite krydda.

Vinet var typiskt fruktdrivet som sig bör för nya vÀrlden med kraftiga fast enkla smaker av mestadels frukt. Med ursprung i det gigantiska samlingsdistriktet South Eastern Australia fÄr vi hÀr ett lÀttdrucket och enkelt rödtjut utan sÀrskilt mycket nyanser eller inslag av jordmÄn och klimat. Men smak till 110 % vill jag lova!

Shiraz Àr namnet i Australien för denna druva som i Frankrike kallas Syrah. Den delar namn med den iranska staden Shiraz men det har inte gÄtt att bevisa att druvan skulle ha sitt ursprung frÄn Mellanöstern. DNA-forskning pÄ druvan har istÀllet fastslagit druvans utsprung till norra RhÎnedalen.

Dr Henry Lindeman grundade vinhuset 1843 i Hunter Valley strax norr om Sidney pÄ australiska ostkusten. Det Àr ett av landets Àldsta och mest kÀnda vinhus:

https://www.lindemans.com

Wine by the sea đŸ·đŸŒŠ

SĂ„ börjar alltsĂ„ vinĂ€ventyret i Hunnebostrand. Vi kom dit med Smögen-bussen igĂ„r kvĂ€ll strax efter min första dos Pfizer pĂ„ Every Padel, Åby arena. TĂ€nka sig att första gĂ„ngen jag besöker en padelhall Ă€r för att mota Corona i grind.

Det kan mycket vÀl bli att mitt andra besök i en padelhall blir av samma anledning. Men man vet aldrig. De har ÀndÄ en hall för padel Àven i Hunnebo och en i Eriksberg. Eller ja, true story:

Padel is everywhere

Det Àr behagligt i skuggan pÄ balkongen denna fredag och solen lyser upp vÀstkusten och himlen Àr alldeles klarblÄ. Nu lÀngtar jag tills jobbveckan Àr slut sÄ jag kan Àgna helgen till att fortsÀtta slappa, Àta och dricka gott, sola och bada.

Fredagens sena lunch blev nÄgra smarriga hemmafixade rÀkmackor och jordgubbar med glass. Vi blir mer Àn bortskÀmda dessa dagar:

Mumsig fredagslunch

Fler inlĂ€gg och fler somriga bilder utlovas inom kort frĂ„n Hunne-Bo-Bo đŸ˜œ

Stay tuned