Och då pratar jag faktiskt inte staterna.
Eller jo, grattis också USA! 🤠🇺🇸

Nej men igår höll vi helt på att missa päronens bröllopsdag!
Utom farsan då som i sista sekund räddade situationen med dessa ängsblommor.

Ängens blommor

Vi som behövde äta upp lite rester under kvällen valde att senare fira de lyckliga tu med ännu mera bubbel och lite frukt i all smaskig enkelhet:

Casa Vinironia
Prosecco
95 :- nr 77719

Vinet doftade bröd, vanilj och bakverk samt persika och lite torkad frukt. Smaken var något söt med inslag av druva, söta citrusfrukter samt tropisk frukt med mycket inslag av kiwi. Passande nog hade mamma slicat upp just lite kiwi till bubblet. Smakerna gifte sig verkligen helt perfekt när den sötsyrliga kiwin förenades med fruktsyra och fruktsötma som bar på tropiska noter. Den här Proseccon var mycket god, den vill jag gärna dricka igen. 

Matresterna innan var inte heller så pjåkiga. Smörrebröd och asiatisk kyckling till en kall folklager går inte av för hackor.

Skål och stort grattis till er, kära mamma och pappa! ❤️🥂

En mycket lyckad och enkel kombo av bubbel med tilltugg

Bubbel-trubbel 🥂🤔

På tal om bubbel möttes jag också i söndags av nyheten att Vladimir Putin har klubbat igenom ännu en galen lag i Ryssland. Den innebär att endast ryskt mousserande vin ska få säljas som ”champagne” medan champagne och andra mousserande viner på import ska säljas som ”mousserande vin”:

https://www.expressen.se/nyheter/putin-bara-rysk-champagne–far-kallas-champagne-/

Que?! 🤔🤯

Vad händer härnäst? För de kanske för sig att sälja ”rysk Cognac” också och sälja Cognac som brandy? Cognac liksom Armagnac är som ni kanske vet också ursprungsskyddade områden i Frankrike. Där produceras vindestillat, en dryck som universellt kallas för brandy (brandy kan dock framställas även på annan jäst fruktdryck).

Nu är ju detta långt ifrån Rysslands värsta. Det är såklart bekymmersamt men långt ifrån landets övriga utveckling vad gäller inte minst behandling av kvinnor och HBTQ-personer.

Ryssland får också lägga in en högre växel på bubbel (och säkert för vin i allmänhet). Jag minns med förskräckelse det sötsliskiga och fräna Soviet Classic som farsan envisades med att köpa på Drive In Bottle Shop i Dragør när det begav sig. Detta bubbel dög på sin höjd hjälpligt i en bål, tämligen utspädd.

Slut på Skåmestern

När detta når er så är jag uppe i Göteborg igen. Nu väntar en ledig vecka hemmavid innan allvaret sätter igång igen. Den har varit genomsnäll mot mig denna Skåmester med utflykter till sol, bad och sevärdheter och massor av firande och god mat och dryck. Samtidigt hann jag både ladda batterierna rejält och få utlopp dels för motion och dels för kreativ aktivitet – både målande, fotografi och såklart skrivande.

En riktigt bra semester är en semester där man kan göra allt och ingenting och helt i sin egen takt. Helt enkelt att du kan göra precis vad som faller dig in och ta dagen precis som den kommer och ändå få ut det mesta av det bästa. Och precis så fin och så perfekt var min Skåmester.

Tack älskade Skåne, vi ses snart igen! ❤️💛❤️💛