GLAD BUBBLIG MIDSOMMAR MINA VÄNNER ❤️🥂

Nu peppar vi som bäst inför midsommarfesten:

Stereon värms upp, femkampen ställs i ordning och blommorna plockas. 

Spotify streamar Abbas Arrival – så vacker och given låt på midsommar.

Rädisorna ligger i blöt, massor av härligt bubbel ligger på kylning och farsan har prutat till sig jordgubbar nere i byn. Så rullar vi po lanned! 😜

Egentligen har ju detta redan varit, midsommarsolståndet 21/6, årets längsta dag. Men festpeppen är inte desto mindre inför, enligt min och säkert många andras mening, Sveriges faktiska nationaldag. 
Jag kommer inte på en högtid som är mer Sverige och mer kärlek än midsommar. Det ska bli riktigt fint nu att fira sommaren med pojkvän, familj och vänner.

Men nu till handling – vad blir det i glaset denna kväll?

Till att börja med kommer två bubbel att provas under kvällen – midsommarens obligatoriska bubbliga fördrink. Det blir en Prosecco och en sydafrikansk nyhet på bolaget som bland annat https://www.mousserande.se har varit snabba på bollen att recensera. Vill ni ha riktigt trevlig och bubblig inspiration så tycker jag att ni ska kika in på deras hemsida eller följa på sociala medier. Mycket nöje!

Det är den välkända vingården Mulderbosch i Sydafrika som nu har lanserat ett bubbel på landets gröna signumdruva, Chenin Blanc:

Mulderbosch Sparkling
Chenin Blanc 2020
99 :- nr 7591

Detta vin har fått sin andra jäsning på trycktank men vill man även prova bubbel på traditionell metod från Sydafrika så kan man leta efter en flaska märkt med Méthode Cap Classique i vinhyllan. På den metoden har man framställt bubbel i Sydafrika sedan 1970-talet, då kallat Méthode Champenoise – champagnemetoden, vilket man numera inte får kalla viner på traditionell metod utanför Champagne:

https://dinvinguide.se/fredrikschelin/fredriks-bubblor-methode-cap-classic/https://dinvinguide.se/fredrikschelin/fredriks-bubblor-methode-cap-classic/

Därefter reser vi norrut mot Italien för att prova denna ekologiska variant på Prosecco:

Casteloro
Prosecco Organic
89 :- nr 79377

Prosecco DOC framställs i områdena Venetien och Friuli-Venezia Giulia i nordöstra Italien. Prosecco är ett av Italiens största DOC – Denominazione Origine Contralata, Italiens näst högsta vinklassning.

Man använder sig av druvan Glera men rosévarianter förekommer där man tillåts använda upp till 15 % Pinot Noir i vinet. Vid framställning av Prosecco får man också fram kolsyran i vinet genom en andra jäsning i trycktank. Däremot tillåts även en metod där vinet genomgår endast en jäsning som får fortsätta i flaskan. Detta vin degorgeras inte heller, jästfällningen får alltså vara kvar i slutprodukten:

https://www.systembolaget.se/vin/mousserande-vin/prosecco/

Efter detta bubbelrace är vi ordentligt uppvärmda inför lekar och god mat, öl och snaps, vin och sång – hellre än bra! 😅

Glad midsommar! ❤️🇸🇪☀️