LEVA LIFE ❤️🍷

Minsann blev det grillat och rosé som utlovat – på en onsdagskväll! Det är ju ändå lillördag OCH semester.

Efterrätten var segervrålet när Sverige svarade på Polens kvittering med ett tredje avgörande mål och vann både matchen och gruppen!

Underbart! Nu börjar det ordna upp sig!

Heja Sverige! 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Levde life med LEVA

I glaset till grillen och TV-soffan fanns det bulgariska rosévinet Leva som jag fick i födelsedagspresent i måndags. Jag var ju speciellt sugen att se hur detta vin skulle göra sig till grillens godsaker:

Leva
Rosé Cabernet Shiraz 2020
69 :- nr 2660

Vinet var mycket fruktigt, lite sötare och ganska saftigt fast med en viss friskhet av söt citrus. Det var en aning nyanserat även fast svart vinbär dominerande tydligt i både doft och smak. 

Där fanns också en framträdande doft av vanilj som tillsammans med röda frukter så som jordgubbar och hallon lockade fram doften av ett glas med blandsaft. Vinet hade som sagt även smak av söt citrus, typ grapefrukt och där fanns också en behaglig doft och smak av fläderbär.

För sin prisklass anser jag att Leva rosé är ganska okej. Till en grillad köttbit med en frisk och syrlig grekisk sallad blev det fint att ha ett rosévin med lite djupare och saftigare karaktär. Det är ju också typiska ”köttdruvor” i denna blend.

Fem fakta om vinlandet Bulgarien:

  • Landet hade fem ursprungliga vinregioner som nu är två; Donauslätten i norr och Trakiska låglandet i söder vid Balkanbergen.
  • Landets mest kända vin görs av den inhemska druvan Melnik som odlas runtom staden med samma namn.
  • Vid Svarta havet görs mestadels vita viner medan man på Donauslätten tillverkar både rött, vitt och mousserande.
  • Klimatet är kontinentalt med heta somrar och stränga vintrar men Svarta havet och slätten skänker svalka åt odlingarna.
  • På grund av de varma somrarna kan däremot svampangrepp och röta ställa till med problem.

https://www.systembolaget.se/vin/varldens-vinlander/europa/bulgarien/

Nu under dagen bär det av till underbara Österlen och vem vet, kanske rymmer turen en god vinslurk som kan sippra sig in i bloggen? Annars skulle jag tro att midsommarens godsaker hittar hit härnäst.

Sarr’ vi – haaj! 😁