Ett ljuvligt bubbel i grönskan

Daniel fyller år! 😃🥂

Tänka sig, jag klarade även ett 33:e år. Då får man såklart unna sig ett fint bubbel. Samtidigt är tydligen 21:a juni internationella yogadagen. Apple Watch lät mig få veta dagen till ära genom att utmana mig på 20 minuters yoga.

Jag drog mig till minnes att en kollega var på champagneyoga för ett par år sedan på en möhippa – detta är en grej alltså. Och jag kan ju inte vara sämre på min dag! 

Tidigt imorse var jag på bolaget för att inhandla lite gött. Valet föll på en vintage från champagnehuset Pol Roger som håller hus i Épernay sedan starten 1849:

Pol Roger 
Vintage 2013
629 :- nr 7536

20 minuter yoga blev det i ”bananen” och ”barnet” och lite andra yogaställningar som min ömma moder tipsade om. Jag fick min utmaning och som pricken över i en mycket god årgångschampagne bestående av 60 % Pinot Noir och 40 % Chardonnay.

Doften hade en härlig sötma av mogna äpplen och marsipan, honung och bivax. Den var också utvecklad och mogen med jordiga inslag. Tillsammans med sötman lockade detta fram den omisskännliga doften av en riktigt gammal kyrka där det har brunnit ut otaliga antal ljus.

Smaken var också mycket äpplig men bjöd även på söta citrusfrukter och friska mineraltoner. Moussen var fyllig och krämig med små fina bubblor. 

Ett ypperligt sätt att hitta mitt inre lull 😜🥂

Namaste 🙏 🥂🌹

Senare på dagen firades jag av faster och hennes man samt min farbror som kom över på lite tårta och kaffe. De hade med sig ett bulgariskt rosévin på Cabernet Sauvignon och Shiraz. 

Min faster har alltid en liten tanke bakom allt hon gör, denna gång var det namnet på vinet – Leva. Verkligen fint och passande för dagen:

Leva
Rosé, 2020
69 :- nr 2660

Jag har aldrig provat bulgariskt vin innan så bara det ska ju bli jättespännande. Blandningen Cabernet Shiraz tror jag blir ett perfekt rosévin för kryddiga korvar eller annat gött på grillen.

Så nästa gång vi ses så blir det ännu mer av den rosésommar som jag har vurmat för så mycket:

Rosésommaren kan fortsätta

Ja må jag LEVA ❤️